logo_nieuwsbrief

Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid | Algemeen

5 november 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Aanpak Ring Zuid op Let's Gro!

20190928_JvK_Burendag_reportage_029

Op 5, 6 en 7 november is in het Forum weer hét festival over de toekomst van Groningen. Benieuwd naar de ontwikkelingen van de zuidelijke ringweg? Of gewoon even bijkletsen over de eindsituatie? Kom langs op Let's Gro in het Forum of bij onze informatiekeet aan de Helperzoom!

Overzicht van werkzaamheden en afsluitingen in november

theo_7

Op meerdere plekken in de stad zetten we komende maanden stappen naar de vernieuwde zuidelijke ringweg. Hieronder een overzicht van alle werkzaamheden en afsluitingen.

A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid in beide richtingen afgesloten van 5 tot 8 november

HR - Clusterronde - Beeldnummer - 271-27

Van vrijdag 5 november 22.00 uur tot maandag 8 november 06.00 uur is de A28 in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de N372, N386 en N33. Ook de Brailleweg en de Vondellaan zijn dicht voor alle verkeer.

Plaatsen liggers viaduct Paterswoldseweg | 31 oktober 2021 | Foto's: Raymond Bos

1_1_1

Op de noordzijde van het viaduct Paterswoldseweg plaatsten we afgelopen weekend liggers voor de verbreding van het viaduct. In dit fotoalbum zie je een overzicht van de werkzaamheden.

Omgevingsmanager Cor Staal van Aanpak Ring Zuid en Bert Kramer, manager processen en stakeholders Combinatie Herepoort: 'Luisteren naar elkaars belangen'

20211013_jvk_cor_en_bert_029

Omwonenden, weggebruikers, bedrijven en zelfs dieren: de hele omgeving merkt iets van de werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid. Omwonenden willen zonder lawaai kunnen slapen, weggebruikers rijden liefst zoveel mogelijk door en bedrijven moeten bereikbaar zijn.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.