Julianaplein luchtfoto

A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid in beide richtingen afgesloten van 5 tot 8 november

Karin3 november 2021Julianaplein


Van vrijdag 5 november 22.00 uur tot maandag 8 november 06.00 uur is de A28 in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de N372, N386 en N33. Ook de Brailleweg en de Vondellaan zijn dicht voor alle verkeer. Fietsers worden omgeleid via de Van Iddekingeweg. Vanaf Haren is de oprit naar de A28 richting Groningen ook afgesloten.

Werkzaamheden

Komend weekend brengen we riolering en mantelbuizen aan onder de A28. We verwijderen barriers, frezen sleuven en brengen fundering aan tussen Van Iddekingeweg en Van Ketwich Verschuurlaan. Andere werkzaamheden zijn het aanbrengen van asfalt, wegstralen en aanbrengen van markering, aanpassen van verkeersborden en het plaatsen van geluidsschermen.

Overlast omwonenden

Direct omwonenden hebben een brief gekregen met informatie over de verwachte overlast. Zij moeten er rekening mee houden dat we in de nacht moeten doorwerken. Van 5 tot 8 november frezen en zagen we asfalt. Daarnaast zijn er geluiden te horen van shovels, hoogwerkers en vrachtauto’s.

Verkeershinder

De Nicolaas Beetsstraat is dicht tussen de Van Ketwich Verschuurlaan en de Aagje Dekenstraat. Bestemmingsverkeer kan de straat in vanaf de Aagje Dekenstraat. De Van Lenneplaan en de P.C. Hooftlaan zijn één richtingsverkeer vanaf de Bilderdijklaan. Vanaf de A28 kan het verkeer alleen rechtsaf de Van Ketwich Verschuurlaan inrijden, linksaf richting Laan Corpus den Hoorn is niet mogelijk. Verkeer vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan kan niet naar Laan Corpus den Hoorn. Verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn kan niet naar de Van Ketwich Verschuurlaan. De oprit naar de A28 richting Assen vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan is dicht. De oprit naar de A28 richting Groningen bij Haren is dicht.

Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de provinciale of rijkswegen. Verkeer uit Assen of zuidelijker kan via de N33 en de A7 naar Groningen of verder rijden. Verkeer tussen Assen en Drachten wordt omgeleid via de N386 (via Vries) en de N372 (via Peize).

Verkeer op de A28 kan nog gebruikmaken van de zuidelijke op- en afritten bij Groningen-Zuid.  Kijk voor meer informatie over omleidingen en bereikbaarheid in dit artikel van Groningen Bereikbaar.

Omleidingen en bereikbaarheid

In de komende weken zijn er meerdere omleidingsroutes op en rond de zuidelijke ringweg van Groningen. Plan je reis daarom van tevoren. Kijk voor meer informatie op de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: