Aanpak Ring Zuid | Algemeen

5 januari 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief informatie over de start van het verplaatsen van de Brailleweg, de herinrichting van het Hoornsediep en werkzaamheden bij de oprit richting het Vrijheidsplein vanaf Laan Corpus den Hoorn.

Start met verplaatsen Brailleweg

Vanaf 10 januari maken we een begin met het verplaatsen van de Brailleweg. Ook vervangen we hier de riolering. De werkzaamheden duren tot half maart. In deze periode moet het fietspad langs het kanaal tussen de Parkweg en de Amaliatunnel (fietstunnel) dicht.

Herinrichting Hoornsediep gaat verder

De herinrichting van het Hoornsediep gaat verder. Hierdoor is de zuidzijde van het Hoornsediep, tussen de fietstunnel en de Maaslaan, van 10 januari 06.00 uur tot 6 maart 19.00 uur dicht voor alle verkeer.

Oprit richting Vrijheidsplein bij rotonde Laan Corpus den Hoorn langdurig afgesloten

Tussen de rotonde bij de Laan Corpus den Hoorn en het Vrijheidsplein gaan we volgende week verder met de werkzaamheden aan de riolering. Daarom is de oprit richting het Vrijheidsplein afgesloten voor verkeer van maandag 9 januari 22.00 uur tot donderdag 30 maart 22.00 uur.

Barbara Baijens (Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis): ‘Kinderen blijven kind, ook al zijn ze ziek’

Het Reuzenrad aan de Ring is helaas alweer afgebroken. In de laatste dagen van 2022 hebben duizenden mensen een rondje gemaakt en daarmee een uniek uitzicht gekregen op de stad en de werkzaamheden. De volledige opbrengst van Reuzenrad aan de Ring gaat naar het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Hoe hoog de opbrengst is, wordt binnenkort bekendgemaakt. Het is nog steeds mogelijk een donatie te doen.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.