Hoornsediep werkzaamheden John

Herinrichting Hoornsediep gaat verder

Joshi4 januari 2023Julianaplein


De herinrichting van het Hoornsediep gaat verder. Hierdoor is de zuidzijde van het Hoornsediep, tussen de fietstunnel en de Maaslaan, van 10 januari 06.00 uur tot 6 maart 19.00 uur dicht voor alle verkeer.

De werkzaamheden zijn vergelijkbaar met het noordelijke deel van het Hoornsediep dat al opnieuw is ingericht. Tijdens de stremming brengen we onder meer nieuw asfalt aan, vervangen we een deel van de riolering en verstevigen we de grond. Daarna krijgt de straat een nieuwe inrichting.

Het Hoornsediep is tussen de fietstunnel en de Maaslaan afgesloten. Afbeelding: OpenStreetMap
Het Hoornsediep is tussen de fietstunnel en de Maaslaan afgesloten. Afbeelding: OpenStreetMap

Nieuwe situatie voor het Hoornsediep

Het Hoornsediep bestond uit een smalle eenrichtingsweg voor autoverkeer en een vrijliggend fietspad. Over deze eenrichtingsweg reed het verkeer dat afkomstig was van de afrit van de Brailleweg. Die afrit is nu dicht.

Het verkeer vanaf de afrit kan straks bij de Rivierenhof de wijk in. Dat betekent dat het zuidelijke deel van het Hoornsediep (tussen de Rivierenhof en de Maaslaan) straks niet meer direct is aangesloten op de afrit. Het wordt een woonstraat voor verkeer in twee richtingen, voor zowel auto’s als fietsers. Auto’s mogen maximaal 30 kilometer per uur rijden. Langs de weg liggen parkeerplaatsen.

Impressie vernieuwde Hoornsediep
Een impressie van de oostzijde van het vernieuwde Hoornsediep

Lees ook: