Hoornsediep-oostzijde weer open

John20 december 2022Julianaplein


Het Hoornsediep (oostzijde) is weer open voor verkeer. De straat is opnieuw ingericht vanaf de fietstunnel (Amaliatunnel) tot aan de Parkweg. De afgelopen vier maanden zijn we hiermee bezig geweest.

Eind augustus begonnen we hier met het weghalen van het oude asfalt. Daarna is de hemelwaterafvoer vervangen en een deel van de riolering. Verder is de grond verstevigd en we hebben boomgroeivakken aangebracht. Ter hoogte van de Rivierenhof, in de berm naast het Emmaviaduct, is de ondergrond aangebracht (‘voorbelasting’) voor de nieuwe weg.

Veranderde situatie

Het Hoornsediep bestond uit een smalle eenrichtingsweg voor autoverkeer en een vrijliggend fietspad. Over deze eenrichtingsweg reed het verkeer dat afkomstig was van de afrit van de Brailleweg. Die afrit is nu dicht. Het verkeer vanaf de afrit kan straks bij de Rivierenhof de wijk in. Dat betekent dat het zuidelijke deel van het Hoornsediep (vanaf Maaslaan tot aan de Rivierenhof) straks niet meer direct is aangesloten op de afrit. Het wordt een woonstraat voor verkeer in twee richtingen, voor zowel auto’s als fietsers. Auto’s mogen maximaal 30 km/uur. Langs de weg liggen parkeerplaatsen.

20221220 Hoornsediep herinrichting 3
Het heringerichte deel van het Hoornsediep, tussen de fietstunnel en de Rivierenhof. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Op de impressie hieronder is te zien hoe het er in de eindsituatie uit gaat zien.

Hoornsediep oostzijde vernieuwd
Impressie Hoornsediep-oostzijde.

Het noordelijke stuk, vanaf Rivierenhof tot aan de Parkweg, is straks weer een fietspad met daarnaast de afrit. Het fietspad is nu klaar, de afrit dus nog niet.

20221220 Hoornsediep herinrichting 2
Het fietspad op het noordelijke deel van het Hoornsediep. Foto: Aanpak Ring Zuid.

2023

In het begin van het nieuwe jaar gaan we beginnen met het herinrichten van het andere stuk van het Hoornsediep-oostzijde, namelijk vanaf de fietstunnel tot aan de Maaslaan.


Lees ook: