logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

3 december 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Strip: Operatie Julianaplein

strip

Operatie Julianaplein, een megaklus! Daarom hebben we een strip gemaakt. In 5 stappen leggen we uit wat we gaan doen en hoe we dit gaan doen.

Bruinrode bakstenen voor nieuwe viaduct Paterswoldseweg

bruine panelen

Bij de Paterswoldseweg plaatsen we komende week de eerste panelen met bruinrode bakstenen. De Paterswoldseweg en de Muntinglaan moeten hiervoor tijdelijk worden afgesloten.

Luchtfoto's

9

Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project. Van deelgebied Oost tot deelgebied West zie je de omgeving snel veranderen.

Op pad met Cees: mevrouw Heeres (82) vindt de bouw superinteressant

Mevr Heeres

Dineke Heeres uit Siddeburen is 82 jaar en vindt de bouw van de ringweg superinteressant. Onze steward Cees fietste met haar en haar dochter een rondje langs de bouw.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.