202121124 header - steward Cees en mw Heeres - foto CHP - IMG_20211124_124817

Op pad met Cees: mevrouw Heeres (82) vindt de bouw “superinteressant”

John29 november 2021


Dineke Heeres uit Siddeburen is 82 jaar en vindt de bouw van de ringweg superinteressant. Onze steward Cees fietste met haar en haar dochter een rondje langs de bouw.

Verrassing

Het uitstapje is een verrassing voor mevrouw Heeres, geregeld door haar schoondochter. Ze is dan ook erg geïnteresseerd in het project. “Af en toe rijd ik over de ring en dan krijg ik iets mee van de werkzaamheden. Je ziet stukjes van een kraan of andere machines. Elke keer is er weer wat veranderd.” Ze vindt het geweldig om deze kans te krijgen om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Het doet haar denken aan de werkzaamheden destijds bij knooppunt Zuidbroek, dat vond ze ook zo interessant.

Ze is erg onder de indruk. “Hoe is het allemaal mogelijk!” zegt ze. “Dat alles past, dat alle berekeningen kloppen, dat iedereen weet wat hij moet doen.” Gevraagd wat haar het meeste aanspreekt, kan ze geen keuze maken. “Alles is interessant, alles rijdt en graaft. En het is toch heel bijzonder dat er van niets iets wordt gemaakt.”

Webcams

Veel te snel zit de rondleiding er weer op. “Ik denk dat ze vanaf nu 24 uur per dag aan de webcams zit gekluisterd”, lacht haar dochter. In elk geval spreken de dames af binnenkort nogmaals op de fiets te stappen, om het rondje nog eens over te doen.

IMG_20211124_132556
Steward Cees in gesprek met mw. Heeres op het Geheugenbalkon aan de Hereweg. Foto: Combinatie Herepoort.
20211124 - Steward Cees op de fiets met mw Heeres - IMG_20211124_131214 - foto CHP
Mevrouw Heeres (met gele helm) en haar dochter op de fiets door de stad, achter steward Cees aan. Foto: Combinatie Herepoort.

Lees ook: