logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

28 oktober 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

Westelijke ringweg deels dicht voor aansluiten tijdelijke verbindingslus bij Vrijheidsplein

1 westelijke ring

Eind oktober beginnen we met het aansluiten van een tijdelijke verbindingslus bij het Vrijheidsplein. Hiervoor moeten we de westelijke ringweg tijdelijk afsluiten vanaf het Vrijheidsplein tot aan afrit 18 Zeeheldenbuurt (Peizerweg).

Onderdoorgang A7-viaduct Hoogkerk twee weken deels dicht

12hoogkerk

Bij de A7-afrit Hoogkerk gaan we de komende twee weken de geluidsschermen terugplaatsen. Tijdens deze twee weken is de onderdoorgang van het viaduct bij Hoogkerk overdag in één richting dicht.

Voortgangskaart aanleg verdiepte ligging

1vdl

Een van de meest opvallende onderdelen van het project Aanpak Ring Zuid is de aanleg van de verdiepte ligging. Hoe ver we zijn met de aanleg hiervan, is te zien op de geactualiseerde versie van de voortgangskaart.

Slimme vraag: waarom is er een rijstrook vervallen vanaf de oostelijke ringweg richting Hoogezand?

1oost

Bij knooppunt Euvelgunne is de aansluiting met de zuidelijke ringweg opnieuw ingericht. Voor het autoverkeer vanaf de oostelijke ringweg richting Hoogezand is er nu nog één rijstrook over. Waarom is dit gedaan?

Op de fiets langs Aanpak Ring Zuid

1 fiets

Met eigen ogen zien hoe het project Aanpak Ring Zuid vordert? Stap dan op de fiets en rijd onze fietsroute. Deze komt langs drie uitkijkpunten en langs drie andere plekken waar gebouwd wordt.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.