20221023 Asfaltwerkzaamheden tussen knooppunt Euvelgunne en Westerbroek header - foto Raymond Bos - Beeldnummer 07591

Slimme vraag: waarom is er een rijstrook vervallen vanaf de oostelijke ringweg richting Hoogezand?

John26 oktober 2022Oost


Bij knooppunt Euvelgunne is de aansluiting met de zuidelijke ringweg opnieuw ingericht. Het autoverkeer dat vanaf de zuidelijke ringweg richting Hoogezand gaat, voegt nu met twee rijstroken op de A7 in. In het verleden had deze aansluiting één rijstrook. De extra rijstrook is ten koste gegaan van de aansluiting vanaf de oostelijke ringweg (N46). Voor dit autoverkeer is er nu nog één rijstrook over. Waarom is dit gedaan?

20221010 luchtfoto euvelgunne detail - foto Rijkswaterstaat - 0J9A8487
Luchtfoto van de nieuwe situatie. Het autoverkeer vanaf de zuidelijke ringweg (rechtsbovenin) heeft nu twee rijstroken. Het verkeer vanaf de oostelijke ringweg (rechts) heeft nu één rijstrook. Foto: Rijkswaterstaat.

De belangrijkste reden voor deze aanpassing is de verwachte hoeveelheid verkeer. Tussen knooppunt Euvelgunne en Westerbroek is ruimte voor drie rijstroken. De verwachting is dat er in de toekomst meer verkeer via de zuidelijke ringweg op dit stuk weg terecht komt. Voor deze grote hoeveelheid verkeer zijn twee rijstroken nodig. Voor het verkeer vanaf de oostelijke ringweg (N46) is één rijstrook voldoende.

Aan de nieuwe situatie zit nog wel een minpuntje. Het verkeer dat vanaf de oostelijke ringweg (N46) komt, moet vanaf de plek waarop de wegen samenkomen, twee rijstroken opschuiven om in de rechterbaan te komen. Vooral voor het vrachtverkeer is dit even goed opletten.


Lees ook: