20220728 EPS N370 header - Update Juli 2022 Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 00182

Westelijke ringweg deels dicht voor aansluiten tijdelijke verbindingslus bij Vrijheidsplein

John20 oktober 2022West


Eind oktober beginnen we met het aansluiten van een tijdelijke verbindingslus bij het Vrijheidsplein. Hiervoor moeten we de westelijke ringweg tijdelijk afsluiten vanaf het Vrijheidsplein tot aan afrit 18 Zeeheldenbuurt (Peizerweg), dus voor verkeer richting het noorden (richting Paddepoel/Zuidhorn). Het streven is de verbindingslus op 9 november in gebruik te nemen.

De nieuwe verbindingslus bij het Vrijheidsplein gaat onder de net aangelegde verbindingsboog bij het Mercure Hotel door. Om deze verbindingslus aan te kunnen sluiten, zijn graafwerkzaamheden nodig, storten we puin en leggen we asfalt. Daarna sluiten we de verbindingslus aan op een tijdelijke weg die loopt op de plek van het fietspad langs de westelijke ringweg.

Omleidingen

20221020 Afsluiting Ring West 30 okt-9 nov_v2 - Groningen Bereikbaar
De afsluiting bij het Vrijheidsplein (rode lijn) van 30 oktober tot en met 9 november.

Van zondagavond 30 oktober (22.00 uur) tot woensdagochtend 9 november (06.00 uur) is het Vrijheidsplein afgesloten voor verkeer in noordelijke richting.

Het verkeer vanaf Drachten richting westelijke ringweg wordt omgeleid via Hoogkerk en het Hoendiep. Verkeer uit andere richtingen wordt omgeleid via de overige ringwegen.

Voor het verkeer op de westelijke ringweg in zuidelijke richting is tussen de oprit van de Peizerweg en het Vrijheidsplein in deze periode één rijstrook beschikbaar. Behalve op de eerste nacht, dan is ook dit gedeelte dicht. Dat is dus in de nacht van zondag 30 oktober op maandag 31 oktober (van 19.00 tot 06.00 uur).

20221020 Algemene omleidingsroute 30 okt - 9 nov_v2 - Groningen Bereikbaar
Algemene omleidingsroutes periode 30 oktober t/m 9 november. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Mee informatie voor weggebruikers is te vinden in het artikel Ring West in noordelijke richting dicht tussen Vrijheidsplein en afrit 18 Zeeheldenbuurt van Groningen Bereikbaar.

Ombouw Vrijheidsplein

Het Vrijheidsplein, het grote verkeersplein bij de Gasunie, wordt in de toekomst ongelijkvloers. De verschillende verkeersstromen hoeven elkaar dan geen voorrang meer te verlenen. Kijk hier voor meer informatie over de ombouw van het Vrijheidsplein. De werkzaamheden zijn te volgen via onze webcam.


Lees ook: