Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

28 april 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de inrichting van de Vondellaan, de opening van de nieuwe oprit bij de Bornholmstraat en de afsluiting van de oprit bij de Europaweg richting het Julianaplein. Deze oprit sluiten we tijdelijk af vanwege het aanleggen van een nieuwe fietsoversteekplaats.

Kabels en leidingen verleggen aan de Vondellaan

Van 1 mei tot en met 28 juli gaan we kabels en leidingen verleggen in de stoepen en parkeervakken van de Vondellaan. Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding op het definitief inrichten van de weg. Het verplaatsen van kabels en leidingen is nodig omdat ze anders te veel onder het asfalt komen te liggen. Dat mag niet, want dan zijn ze niet meer bereikbaar als er een storing is. De Vondellaan zelf blijft open voor verkeer, maar de kruisingen zijn soms afgesloten.

Oprit Bornholmstraat maandag 1 mei open

Maandagochtend 1 mei om 07.00 uur gaat de nieuwe oprit vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein open. Daarmee krijgen klanten en bezoekers van de winkels en bedrijven in het zuidoosten van de stad een snelle route naar de ringweg. Dus na het inkopen doen bij bijvoorbeeld Ikea, Bauhaus of Decathlon ben je sneller weer thuis.

Nieuwe fietsoversteekplaats Europaweg; oprit richting Julianaplein drie weken dicht

Bij de oprit van de Europaweg naar het Julianaplein maken we een fietsoversteekplaats met verkeerslichten. Ook leggen we hier een faunapassage aan. De oprit gaat hiervoor drie weken dicht, van maandagochtend 1 mei (06.00 uur) tot maandagochtend 22 mei (06.00 uur). Het autoverkeer kan gebruikmaken van de gloednieuwe oprit vanaf de Bornholmstraat.

Luchtfoto's | 20 april 2023 | Foto's: Rijkswaterstaat

We werken hard door en de vorderingen zijn in dit fotoalbum goed te zien! Rijkswaterstaat voert regelmatig inspectievluchten uit. We maken tijdens deze inspectievluchten ook foto's van het project. Van deelgebied West tot deelgebied Oost zie je de omgeving snel veranderen. In dit fotoalbum zie je de werkzaamheden vanuit de lucht. We vliegen onder meer langs het Vrijheidsplein, het Julianaplein en de verdiepte ligging.

Plaatsen definitieve borden tussen Euvelgunne en Westerbroek | 23 april 2023 | Foto's: Raymond Bos

Tussen Euvelgunne en Westerbroek hebben we afgelopen weekend de definitieve bebording geplaatst. Deze werkzaamheden waren zowel overdag als in de nacht. Fotograaf Raymond Bos maakte een fotoalbum van deze werkzaamheden tijdens de nacht.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.