20230426 - Europaweg oprit richting Julianaplein header - foto Jeroen van Kooten - LR_54_20200805_JvK_kruizing_Europaweg-N7_003

Nieuwe fietsoversteekplaats Europaweg; oprit richting Julianaplein drie weken dicht

John26 april 2023Oost


Bij de oprit van de Europaweg naar het Julianaplein maken we een fietsoversteekplaats met verkeerslichten. Ook leggen we hier een faunapassage aan. De oprit gaat hiervoor drie weken dicht, van maandagochtend 1 mei (06.00 uur) tot maandagochtend 22 mei (06.00 uur). Het autoverkeer kan gebruikmaken van de gloednieuwe oprit vanaf de Bornholmstraat.

Sinds eind februari werken we aan een nieuwe fietsroute langs de westzijde van de Europaweg, ten zuiden van de ringweg. Het fietspad is voor verkeer in beide richtingen en komt uit op de Boumaboulevard op het Europapark. Deze nieuwe route is bijvoorbeeld handig voor supporters van FC Groningen. Zij krijgen hiermee een extra route om het voetbalstadion te bereiken. Ook voor scholieren is dit een handige route naar de onderwijsinstellingen aan de Boumaboulevard.

Europaweg fietspad naar Boumaboulevard
Impressie van toekomstige fietspad langs de westzijde van de Europaweg, vanaf de ringweg tot aan de Boumaboulevard.

Fietsoversteekplaats en faunapassage

De komende drie weken maken we bij de oprit richting het Julianaplein een fietsoversteekplaats om het nieuwe fietspad aan te sluiten op de bestaande wegen. Bij de oversteek komen verkeerslichten.

Op deze plek, onder de oprit door, leggen we ook een faunapassage aan. Deze bestaat uit een ondergrondse buis waardoor kleine dieren, zoals egels, de ringweg veilig kunnen passeren.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het weghalen van het asfalt, het aanleggen van de faunapassage en het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag. Ook leggen we detectielussen aan, zodat aankomende fietsers sneller groen licht kunnen krijgen. We werken hier alle dagen, behalve op zondagen, van 07.00 uur tot 19.00 uur. De werkzaamheden kunnen geluidshinder geven in de directe omgeving.

Omleiding

Automobilisten die vanaf het oosten van de stad richting het Julianaplein willen, kunnen gebruikmaken van de gloednieuwe oprit vanaf de Bornholmstraat. Deze gaat op maandagochtend 1 mei om 06.00 uur open.

20230426 nieuwe oprit Bornholmstraat en afsluiting oprit Europaweg
In het rood de afsluiting van de oprit vanaf de Europaweg. In het groen de nieuwe oprit van de Bornholmstraat. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Meer informatie

  • Wat is open en wat is dicht voor het autoverkeer? Dat zie je op onze kaart Wat is dicht?
  • Welke fietsverbindingen zijn afgesloten en waar kun je wel langs?

Lees ook: