Aanpak Ring Zuid | Algemeen

26 mei 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de veranderingen voor fietsers, voetgangers en autoverkeer bij de Brailleweg, we blikken terug op de feestelijke onthulling van de afbeeldingen onder het viaduct Paterswoldseweg en een reminder aan de werkzaamheden bij de Europaweg aankomend Hemelvaartsweekend.

Muntingbrug zaterdag 27 mei weer open

1 muntingbrug

De Muntingbrug gaat op zaterdag 27 mei weer open. Dit is de brug voor fietsers en voetgangers die over het Noord-Willemskanaal ligt, vlak bij de ringweg.

Autoverkeer kan vanaf 27 mei weer via Brailleweg stad uit

1 brailleweg

De Brailleweg gaat op zaterdag 27 mei weer geheel open voor autoverkeer. Het autoverkeer kan dan weer direct vanaf de binnenstad en het station naar de A28 of De Wijert rijden. Deze weg was sinds maart tijdelijk afgezet.

Feestelijke onthulling afbeeldingen viaduct Paterswoldseweg | 24 mei 2023 | Foto’s Raymond Bos

20230524_JvK_Herdenkingswandeling_en_Wand_34

Woensdagmiddag 24 mei hebben we aan de Paterswoldseweg twee nieuwe afbeeldingen onder het viaduct feestelijk onthuld.

Slimme vraag: kunnen er op de deksels van de verdiepte ligging grote bomen groeien?

1 deksels

Een van de meest opvallende onderdelen van de nieuwe ringweg is het Zuiderplantsoen. Dit groene park komt op de deksels die over de verdiepte ligging van de ringweg worden gelegd. Kunnen hier wel grote bomen groeien?

Herinrichting Europaweg in Hemelvaartweekend en Pinksterweekend

De Europaweg ten zuiden van de ringweg (ook wel bekend als de ‘oude A7’) krijgt een nieuwe inrichting. De weg is hiervoor twee weekenden in één richting afgesloten. In het Hemelvaartweekend is de weg dicht voor het verkeer de stad uit. Een week later, in het Pinksterweekend, werken we aan de andere zijde van de weg. Dan kan het verkeer dus niet via de Europaweg de stad in.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.