20230523 foto Muntingbrug - Raymond Bos header - 221129 Update Julianaplein Nov. 2022 Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 00512

Muntingbrug zaterdag 27 mei weer open

John23 mei 2023


De Muntingbrug gaat op zaterdag 27 mei weer open. Dit is de brug voor fietsers en voetgangers die over het Noord-Willemskanaal ligt, vlak bij de ringweg. Het wegdek van de brug is hersteld. Vanwege de veiligheid was de brug nog afgesloten. Het fietspad dat tijdelijk over de verlegde Brailleweg loopt, is niet meer nodig en gaat weer dicht.

Update: de brug gaat zaterdag aan het begin van de ochtend open.

De Muntingbrug lag slechts op enkele meters afstand van de oude Julianabrug. Tijdens de sloop van deze brug moest de fietsbrug vanwege de veiligheid dicht. Begin maart had de fietsbrug weer open moeten gaan, omdat toen de fietstunnel onder de Brailleweg (Amaliatunnel) dicht ging. Dat bleek nog niet mogelijk omdat het veiligheidssysteem nog niet gereed was. Om voor het fietsverkeer in noord-zuidrichting een verbinding te behouden, is één rijstrook van de Brailleweg tijdelijk als fietspad ingericht.

Nieuwe situatie inrichten

Om de nieuwe situatie in te richten, moeten we het fietspad op de Brailleweg donderdagavond 25 mei afsluiten (van 17.00 tot 23.59 uur).

Vrijdag 26 mei is het fietspad weer even open, tot het eind van de avond. Om 22.00 uur gaat het fietspad op de Brailleweg voorgoed dicht.

Zaterdag aan het begin van de ochtend gaat de Muntingbrug open en kan het autoverkeer weer in beide richtingen gebruik maken van de Brailleweg.

Fietsdoorsteek IJsselstraat

Zodra het fietspad langs de Brailleweg dicht gaat, wordt de fietsdoorsteek bij de IJsselstraat weer eenrichtingsverkeer. Fietsers kunnen vanaf zaterdagochtend niet meer vanaf de Rivierenbuurt onder het viaduct door linksaf naar de Brailleweg. Dat was tijdelijk wel mogelijk, om op het fietspad te komen. Fietsers kunnen de doorsteek nog wel via de andere zijde gebruiken. Ze kunnen dus nog steeds vanaf de Parkweg de Brailleweg oprijden en dan na een meter of vijftig linksaf, onder het viaduct door, de Rivierenbuurt infietsen.

Meer mogelijkheden

Voor fietsers ontstaan er in juni meer mogelijkheden. Op 5 juni gaat de nieuwe Papiermolentunnel open. Ook kunnen fietsers dan weer langs de westzijde van het kanaal onder de Julianabrug door, langs roeivereniging Gyas.

20230523 Muntingbrug en Papiermolentunnel open vanaf juni 2023
In het paars de fietsroute van noord naar zuid (of andersom) via de Muntingbrug (vanaf 27 mei). In het rood de fietsroute via de nieuwe Papiermolentunnel (vanaf 5 juni).

Lees ook: