20230515 Europaweg westzijde header - foto Raymond Bos - HR - Inhijsen liggers Europaweg - Beeldnummer - 213-16

Herinrichting Europaweg in Hemelvaartweekend en Pinksterweekend

John15 mei 2023Oost


De Europaweg ten zuiden van de ringweg (ook wel bekend als de ‘oude A7’) krijgt een nieuwe inrichting. De weg is hiervoor twee weekenden in één richting afgesloten. In het Hemelvaartweekend is de weg dicht voor het verkeer de stad uit. Een week later, in het Pinksterweekend, werken we aan de andere zijde van de weg. Dan kan het verkeer dus niet via de Europaweg de stad in.

Hemelvaartweekend

Van woensdag 17 mei 20.00 uur tot maandag 22 mei 06.00 uur gaat Combinatie Herepoort de westzijde van de Europaweg definitief inrichten. We halen het oude asfalt weg en leggen de weg opnieuw aan. Ook worden de verkeersregelinstallaties vernieuwd. We werken ook deels in de nacht, dit kan geluidshinder veroorzaken.

Voor deze werkzaamheden is niet alleen de westzijde van de Europaweg dicht, maar ook een deel van de Boumaboulevard en de parkeergarage onder de Euroborg. De bedrijven blijven wel bereikbaar.

20230515 afsluiting Europaweg - kaart Groningen Bereikbaar
In het rood de afsluiting van de Europaweg ('oude A7') in het Hemelvaartweekend. In het groen de omleidingsroutes.

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Bornholmstraat, Antwerpenweg, Duinkerkenstraat en de Helperweg. Op het Europapark is de Van Elmptstraat alleen via de Tonkensstraat te bereiken.

De parkeergarage Euroborg is dicht:

  • in de nacht van woensdag 17 mei (23.59 uur) op donderdag 18 mei (06.00 uur);
  • zondag 21 mei (vanaf 05.00 uur) overdag en ’s nachts (tot maandag 22 mei 06.00 uur).

Bezoekers van de Euroborg kunnen op zondag 21 mei parkeren op P2 tegenover de Euroborg. De parkeergarage voor de appartementencomplexen achter de Euroborg (Brander en Stoker) blijft via de Gideonweg bereikbaar.

Pinksterweekend

Van 26 mei tot 30 mei gaan we de oostzijde van de Europaweg definitief inrichten. Hiervoor is de oostzijde van de Europaweg afgesloten vanaf de Boumaboulevard tot aan de voormalige Lübeckweg. Ook dan zijn de bedrijven in de buurt bereikbaar.

Meer info

Waar kun je als automobilist nog langs? Dat zie je op de kaart Wat is dicht?


Lees ook: