Aanpak Ring Zuid | Algemeen

24 maart 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over een aanpassing op de Brailleweg. Bij de tijdelijke situatie die we hier hebben aangelegd, loopt het busverkeer ernstige vertragingen op. Vanaf zondag 18.00 uur kan het autoverkeer niet meer via de Brailleweg en het Emmaviaduct de stad uit.

Verder in deze nieuwsbrief foto's van het afbreken van de Amaliatunnel en een doorkijkje naar de toekomstige aanblik van de ringweg.

Alleen nog algemene nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

Vanuit Aanpak Ring Zuid verzenden we vanaf nu alleen nog de wekelijkse algemene nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief gaat over ons gehele werkgebied. De nieuwsbrieven over de deelgebieden (West, Julianaplein, Zuiderplantsoen en Oost) zijn komen te vervallen. Voor deze nieuwsbrieven hadden we vaak te weinig actueel nieuws. Alle abonnees van die nieuwsbrieven hebben we overgezet naar deze nieuwsbrief.

Wilt u deze wekelijkse nieuwsbrief niet ontvangen? Dan kan u zich hier uitschrijven.

Autoverkeer vanaf zondagavond niet meer via Emmaviaduct en Brailleweg de stad uit

20230323 om-en-omregeling Brailleweg - foto Aanpak Ring Zuid _123801

Vanaf zondagavond 26 maart (18.00 uur) verandert de situatie bij het Emmaviaduct en de Brailleweg voor autoverkeer. Auto´s kunnen dan niet meer via deze route naar het zuiden rijden, de stad uit. Voor bussen blijft dit wel mogelijk. Deze aanpassing is nodig om de vele vertragingen voor de bussen van en naar het station weg te nemen. Deze situatie blijft bestaan tot begin juni.

Afbraak Amaliatunnel | 20 maart 2023 | Foto's: Raymond Bos

De fietstunnel tussen het Hoornsediep en het Noord-Willemskanaal, de Amaliatunnel, wordt afgebroken. Op deze plek komt in de toekomst een gelijkvloerse oversteekplek voor fietsers en voetgangers, met verkeerslichten.

De sloop is begonnen op maandag 20 maart en duurt nog tot en met vrijdag 31 maart 19.00 uur. In dit fotoalbum een blik op de werkzaamheden.

STRAKS: Bomen voor geluidsschermen maken ringweg groen én veiliger

De zuidelijke ringweg van Groningen krijgt een groene aanblik. Waar bij de meeste wegen de bomen áchter de geluidsschermen staan, komen ze hier er juist vóór. De ongeveer 1.100 bomen langs de weg moeten helpen de snelheid van het verkeer te verlagen. Op verschillende plekken zijn de nieuwe bomen al langs de ringweg te zien.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.