Aanpak Ring Zuid | 24 februari 2023 | Algemeen

24 februari 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere twee kleine mijlpalen voor ons project: het verwijderen van het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg (de oranje 'retrobridge') en de start van de aanleg van een nieuw fietspad langs de Europaweg. Verder geven we een update van de werkzaamheden bij het Julianaplein.

En let op: dit weekend gaan we een voeg herstellen op de zuidelijke ringweg. Daarvoor is de ringweg dicht vanaf aansluiting Euvelgunne (waar de A7 en de oostelijke ringweg samenkomen) tot aan de oprit Hereweg, dus voor verkeer richting Julianaplein.

Tijdelijke viaduct Paterswoldseweg wordt verwijderd

20230222 paterswoldseweg tijdelijk viaduct - foto Aanpak Ring Zuid

Donderdag 23 februari starten we met het verwijderen van het oranjekleurige tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg. Hier zijn we tot en met 17 maart mee bezig. Sinds maart 2022 rijdt er al geen verkeer meer over dit tijdelijke viaduct. De onderdoorgang bij de Paterswoldseweg is tijdens deze werkzaamheden op sommige momenten geheel of gedeeltelijk dicht voor autoverkeer. Fietsers kunnen altijd onder het viaduct door.

Maandag start aanleg fietspad langs Europaweg

Europaweg fietspad naar Boumaboulevard

Langs de Europaweg gaan we de komende maanden een nieuw fietspad aanleggen. Deze loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de ringweg tot aan de Boumaboulevard. Hiervoor moeten we vanaf eind februari aan de westzijde van de Europaweg één rijstrook tijdelijk afsluiten voor het verkeer. Dit duurt tot ongeveer half mei.

Zuidelijke ringweg dit weekend vanaf Euvelgunne tot oprit Hereweg afgesloten vanwege herstel voegen

20230222 hr_asfalt_leggen_tijdens_zomerstremming_beeldnummer_230-46 - foto Raymond Bos

De zuidelijke ringweg is vrijdag 24 februari 22.00 uur tot en met maandag 27 februari 06.00 uur vanaf aansluiting Euvelgunne tot de oprit Hereweg afgesloten vanwege het herstellen van de voegen. Dit is dus voor het verkeer vanuit Hoogezand en de oostelijke ringweg richting het Julianaplein. In de andere richting is de ringweg gewoon open.

Update Julianaplein: eerste verbindingsboog, viaduct Paterswoldseweg en meer

230127 Raymond Bos - Noordelijkfotobureau.nl Beeldnummer 02441

In deelgebied Julianaplein (knooppunt Julianaplein en omgeving) werken we de komende tijd onder andere aan de eerste verbindingsboog op het Julianaplein (Hoogezand naar Assen) en het viaduct over de Paterswoldseweg.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.