20230224 Europaweg fietspad naar Boumaboulevard header

Maandag start aanleg fietspad langs Europaweg

John24 februari 2023Oost


Langs de Europaweg gaan we de komende maanden een nieuw fietspad aanleggen. Deze loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de ringweg tot aan de Boumaboulevard. Hiervoor moeten we vanaf eind februari aan de westzijde van de Europaweg één rijstrook tijdelijk afsluiten voor het verkeer. Dit duurt tot ongeveer half mei.

20230224 plattegrond fietspad westzijde Europaweg tot Boumaboulevard
Het nieuwe fietspad langs de Europaweg tot aan de Boumaboulevard. Afbeelding: OpenStreetMap.

Het fietspad langs de Europaweg is een van de nieuwe fietspaden in het project Aanpak Ring Zuid. Het geeft fietsers een extra mogelijkheid om de Boumaboulevard te bereiken. Hier zijn verschillende scholen, bedrijven en appartementencomplexen gevestigd. Ook is hier natuurlijk het voetbalstadion van FC Groningen. Het fietspad is voor tweerichtingsverkeer, dus je kunt ook vanaf de Boumaboulevard richting de binnenstad fietsen.

Het nieuwe fietspad krijgt een aansluiting op de parallelweg die langs de Europaweg loopt tot aan de ringweg. Fietsers kunnen straks onder de ringweg door fietsen. Ze kruisen dan wel de oprit van de ringweg vanaf de Europaweg richting Julianaplein. Hier komen verkeerslichten bij. Fietsers hoeven niet de afrit van de ringweg te kruisen, want die is opgeschoven.

Rijstrook afgezet
Om voldoende ruimte te maken voor de werkzaamheden, sluiten we op de Europaweg vanaf het Europaplein tot aan de Boumaboulevard tijdelijk één rijstrook af. Je hebt hier dus wat minder ruimte dan je gewend bent als je richting de Boumaboulevard rijdt of de stad uitgaat. De rijstrook is afgesloten vanaf maandagochtend 27 februari tot en met woensdag 17 mei.

Aansluiten
In mei gaan we het nieuwe fietspad aansluiten op de parallelweg. Daarvoor moet de oprit vanaf de Europaweg richting het Julianaplein tijdelijk dicht. We leggen dan ook een faunapassage onder deze oprit aan. Het verkeer kan dan gebruik maken van de nieuwe oprit vanaf de Bornholmstraat richting Julianaplein. Die zijn we nu nog aan het aanleggen.


Lees ook: