Aanpak Ring Zuid | Algemeen

20 januari 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de tijdelijke situatie op de A7 richting de stad vanaf zondag. We werken hier aan het verbreden van de snelweg.

Tijdelijk andere situatie voor automobilisten vanaf Hoogkerk richting de stad

20221005 Asfalt leggen A7 Raymond Bos Beeldnummer 06792

Tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein werken we aan het verbreden van de A7. Automobilisten die vanaf Drachten/Hoogkerk over de A7 de stad binnenrijden, krijgen vanaf zondagochtend 22 januari tot en met de zomer van 2023 te maken met een andere situatie door werkzaamheden.

Sloop viaduct Concourslaan | 17 januari 2023 | Foto's: Raymond Bos

De sloop van de oostzijde van het viaduct aan de Concourslaan is op dinsdag 10 januari begonnen. De sloop van het viaduct is nodig omdat de ringweg hier breder wordt gemaakt. Eind dit jaar gaan we aan de slag met de sloop van de westzijde van het viaduct.

‘Expertmiddag’ over werkzaamheden aan Julianabrug

Julianabrug en Muntingbrug

Het slopen van de oude Julianabrug en de bouw van de nieuwe brug levert bij omwonenden overlast op en ook de nodige vragen. Daarom houden we op woensdag 1 februari een informatiemiddag in ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid.

A28-oprit Groningen-Zuid richting Haren zondag dicht

20230117 A28 oprit Groningen Zuid richting Haren geblurd - foto Aanpak Ring Zuid

Van zaterdagavond 21 januari (22.00 uur) tot maandagochtend 23 januari (6.00 uur) werken we bij Groningen-Zuid aan de A28. Tijdens deze periode is de oprit richting Haren (oprit 39) afgesloten. Bovendien is dan één rijstrook op de A28 richting Haren dicht.

Liggers viaduct Europaweg hergebruikt bij viaduct Hoog Burel op A1

De liggers van het oude viaduct bij de Europaweg zijn onlangs hergebruikt bij de bouw van het viaduct Hoog Burel op de A1. Het idee om de liggers van het viaduct op de Europaweg opnieuw te gebruiken, is ontstaan naar aanleiding van het Strategic Business Innovation Research (SBIR) Circulaire viaducten van Rijkswaterstaat.

Deze week nachtelijke afsluiting tussen afrit Groningen-West en Hoogkerk en tussen afrit Westpoort en Groningen-West

Deze week zijn er tijdens meerdere nachten werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg (N7/A7). De zuidelijke ringweg is hierdoor meerdere nachten afgesloten tussen de afrit Groningen-West en Hoogkerk (de stad uit) en tussen afrit Westpoort en Groningen-West (naar de stad toe).

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.