Deze week nachtelijke afsluiting tussen afrit Groningen-West en Hoogkerk en tussen afrit Westpoort en Groningen-West

Joshi17 januari 2023West


Deze week zijn er tijdens meerdere nachten werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg (N7/A7). De zuidelijke ringweg is hierdoor meerdere nachten afgesloten tussen de afrit Groningen-West en Hoogkerk (de stad uit) en tussen afrit Westpoort en Groningen-West (naar de stad toe).

Tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein wordt het aantal rijstroken uitgebreid. De stad uit, tot aan Hoogkerk, liggen nu twee en straks drie rijstroken. Naar de stad toe zijn tussen Hoogkerk en de aansluiting Laan Corpus den Hoorn straks twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer richting zuidelijke ringweg, en één voor verkeer richting westelijke ringweg.

De afgelopen maanden hebben we voor de verbreding aan de noordkant van de weg werkzaamheden uitgevoerd. De komende tijd gaan we aan de zuidzijde verder. Om ruimte te maken voor deze werkzaamheden gaan we de rijbanen voor het verkeer tijdelijk opschuiven. Er zijn dan twee rijstroken richting Drachten beschikbaar. Deze rijden over hun eigen rijbaan. Vanaf Drachten ligt er één rijstrook over de middenberm en de andere rijstrook gaat over de eigen rijbaan. Deze situatie gaat zondag 22 januari in.

Afsluiting tussen Groningen-West en Hoogkerk

Aan de noordzijde van de weg verwijderen we de komende week onder andere geleiderails en oude lichtmasten. Daarnaast brengen we riolering, kabels en leidingen aan. De zuidelijke ringweg is daarom vanaf afrit Groningen-West tot Hoogkerk (dus voor verkeer de stad uit) vier nachten dicht:

  • maandag 16 januari 22.00 uur tot dinsdag 17 januari 6.00 uur
  • dinsdag 17 januari 22.00 uur tot woensdag 18 januari 6.00 uur
  • woensdag 18 januari 22.00 uur tot donderdag 19 januari 6.00 uur
  • donderdag 19 januari 22.00 uur tot vrijdag 20 januari 6.00 uur
De afsluiting tussen Groningen-West en Hoogkerk
De afsluiting is in het rood te zien. Afbeelding: OpenStreetMap

Afsluiting tussen Westpoort en Groningen-West

Tussen Hoogkerk en de atletiekbaan (Stadspark) passen we komende week de barriers en belijning aan. Daarnaast voeren we hier snoeiwerkzaamheden uit. Hierdoor is de zuidelijke ringweg vier nachten afgesloten vanaf afrit Westpoort tot aan Groningen-West:

  • woensdag 18 januari 22.00 uur tot donderdag 19 januari 6.00 uur
  • donderdag 19 januari 22.00 uur tot vrijdag 20 januari 6.00 uur
  • vrijdag 20 januari 22.00 uur tot zaterdag 21 januari 6.00 uur
  • zaterdag 21 januari 22.00 uur tot zondag 22 januari 6.00 uur
De afsluiting tussen Westpoort en Groningen-West
De afsluiting is vanaf Westpoort tot aan afrit Groningen-West. De andere kant op is de weg open. Afbeelding: OpenStreetMap

Vervolg werkzaamheden tussen Vrijheidsplein en Hoogkerk

Na het omzetten van de rijbanen kunnen we aan het werk op de zuidzijde van de weg. We verwijderen geleiderails en lichtmasten. We verbeteren de grond , brengen nieuwe hemelwaterafvoer aan en verleggen kabels en leidingen. Daarnaast brengen we nieuwe lichtmasten aan en plaatsen we de fundering voor de portalen. Hier zijn we tot half april mee bezig.


Lees ook: