logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid

19 november 2021

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. De planning is dat het project in 2024 klaar is. In deze video leggen we het project in twee minuten uit.

Strip: Operatie Julianaplein

strip

Operatie Julianaplein, een megaklus! Daarom hebben we een strip gemaakt. In 5 stappen leggen we uit wat we gaan doen en hoe we dit gaan doen.

Eind november en begin december damwandplanken intrillen bij Hereweg

damwanden hereweg

Afgelopen weekend is de Hereweg omgelegd naar het westen. Nu kunnen we ook aan de oostzijde van de weg de verdiepte ligging gaan bouwen.

Hoe maak je een nieuw deel van een viaduct (verbreding) vast aan een bestaand viaduct?

natte knoop

Onlangs is het viaduct over de Paterswoldseweg verbreed. Ook het viaduct over de N7 bij Laan Corpus den Hoorn is in juli 2021 zo’n 9 meter breder geworden. Hoe pak je zoiets aan?

Papiermolentunnel maandagochtend voor twee jaar dicht

papiermolentunnel

Maandagochtend om 6 uur gaat de fietstunnel bij zwembad De Papiermolen voor ongeveer twee jaar dicht. De nieuwe Papiermolentunnel gaat eind 2023 open. Fietsers kunnen tot die tijd via de Hereweg of de Brailleweg rijden.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.