20200805 - header - fietstunnel papiermolen - foto Jeroen van Kooten - LR_30_20200805_JvK_Fietstunnel_Maaslaan_013

Papiermolentunnel maandagochtend voor twee jaar dicht

John12 november 2021Julianaplein


Maandagochtend om 6 uur is het zover. Dan gaat de fietstunnel bij zwembad De Papiermolen voor ongeveer twee jaar dicht. De bestaande tunnel breken we af en daarna maken we een begin met de bouw van de nieuwe Papiermolentunnel. De planning is dat deze nieuwe tunnel eind 2023 open gaat. Fietsers en voetgangers kunnen tot die tijd via de Hereweg of de Brailleweg gaan.

20211020 omleiding fietsers afsluiting Papiermolentunnel
De Papiermolentunnel is vanaf 15 november 2021 dicht (rood). Fietsers en voetgangers kunnen in plaats hiervan via de Hereweg of de Brailleweg gaan.

De Papiermolentunnel gaat onder de zuidelijke ringweg door tussen de Rivierenbuurt en openluchtzwembad De Papiermolen. Dagelijks maken zo’n kleine 1500 fietsers van deze tunnel gebruik.

Voorbereiding

Deze maand is Combinatie Herepoort al begonnen met de voorbereidingen van de bouw. Zo moeten er kabels en leidingen worden verlegd aan de Maaslaan, de Merwedestraat, langs het fietspad richting de Hereweg en aan de kant van de Papiermolen. De meeste kabels en leidingen komen in de stoep.

Twee keer zo lang

De nieuwe Papiermolentunnel wordt twee keer zo langs als de bestaande tunnel. Deze gaat niet alleen onder de ringweg door, maar ook onder de nieuwe verbindingsweg die tussen de Hereweg en de Brailleweg komt. Aan de kant van de Rivierenbuurt worden de Maaslaan en de Merwedestraat iets verlaagd. Zo kunnen fietsers en voetgangers de gehele tunnel doorkijken, wat hun gevoel van veiligheid vergroot.

impressie fietstunnel papiermolen (1)
Impressie van de Papiermolentunnel. Afbeelding: Combinatie Herepoort.

Lees ook: