Aanpak Ring Zuid | Algemeen

17 maart 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de werkzaamheden aan de westzijde van de A28 richting Haren. We gaan de weg hier de nieuwe, definitieve inrichting geven. Verder hebben we het werk aan de nieuwe Julianabrug hervat.

STRAKS: Sneller weer thuis na het inkopen doen

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigantische klus. Er verandert veel in de stad. Wist je bijvoorbeeld dat de Bornholmstraat een oprit krijgt naar de zuidelijke ringweg, richting Julianaplein? Je kunt dan straks na het inkopen doen bij Bauhaus of IKEA direct de ringweg op richting Haren/Assen (A28), Drachten (A7) of Paddepoel/Zuidhorn (Ring West). Zo ben je met je boekenkast in de achterbak een stuk sneller thuis.

Westzijde A28 krijgt definitieve inrichting

De komende drie weekenden gaan we aan de slag op de westzijde van de A28, richting Haren. We gaan de weg hier de nieuwe, definitieve inrichting geven. De A28 is hiervoor de komende drie weekenden dicht vanaf het Julianaplein tot afrit 39 (Groningen/Zuid).

Nieuwbouw Julianabrug kan verder met nieuwe buispalen

Woensdag 15 maart gingen we verder met de nieuwbouw van de Julianabrug. Dit werk heeft even stilgelegen. Aan de westzijde van het kanaal trillen we buispalen en damwanden in en heien deze na. Dit duurt tot en met 27 maart. Direct daarna verplaatsen we de heistelling naar de overkant van het kanaal. Daar plaatsen we buispalen en damwanden tot en met 17 april.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.