20230222 Ronde Julianaplein februari 2023 header Raymond Bos Beeldnummer 02880

Nieuwbouw Julianabrug kan verder met nieuwe buispalen

John14 maart 2023Julianaplein


Morgen (15 maart) gaan we verder met de nieuwbouw van de Julianabrug. Dit werk heeft even stilgelegen. Aan de westzijde van het kanaal trillen we buispalen en damwanden in en heien deze na. Dit duurt tot en met 27 maart. Direct daarna verplaatsen we de heistelling naar de overkant van het kanaal. Daar plaatsen we buispalen en damwanden tot en met 17 april.

Half februari waren we al begonnen met het intrillen van de buispalen. Het werk kwam stil te liggen toen bij de keuring van de aannemer bleek dat een nieuwe lading buispalen niet aan de eisen voldeed. Ze waren niet stevig genoeg voor de constructie van de nieuwe Julianabrug. We kunnen deze buispalen wel op andere plekken gebruiken. Inmiddels hebben we nieuwe buispalen besteld en deze zijn nu ook goedgekeurd.

Voortgang

Het stilleggen van dit werk levert geen vertraging op voor de planning van het totale project. In de planning voor deze werkzaamheden zat wat speling. We hadden er namelijk rekening mee gehouden dat we in februari en maart mogelijk niet elke dag konden werken in verband met winters weer. Daarnaast was er een 'pauze' gepland tussen de werkzaamheden aan de westzijde en de oostzijde. Die pauze is nu uit de planning gehaald. Ook laten we de laswerkzaamheden, nodig na het intrillen en inheien, sneller uitvoeren.

Overlast

Het intrillen en naheien van de buispalen kan overlast geven in de directe omgeving. Het werk zorgt voor geluid van metaal op metaal. De planning is dat we alleen op werkdagen werken, tussen 07.00 en 19.00 uur. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we ook op zaterdag aan de slag gaan.

Vervolg

Nadat alle buispalen en damwanden geplaatst zijn, beginnen we aan het betonwerk.

Webcam

De werkzaamheden bij het Julianaplein zijn te volgen via onze webcam.


Lees ook: