Westzijde A28 krijgt definitieve inrichting

Joshi15 maart 2023Julianaplein


De komende drie weekenden gaan we aan de slag op de westzijde van de A28, richting Haren. We gaan de weg hier de nieuwe, definitieve inrichting geven. De A28 is hiervoor de komende drie weekenden dicht vanaf het Julianaplein tot afrit 39 (Groningen/Zuid).

De werkzaamheden aan de westzijde van de A28 zijn een vervolg op de zomerwerkzaamheden van 2022. Toen is onder andere de weg verbreed, zijn de bermen aangepakt en is riolering onder de weg aangebracht. De komende drie weekenden gaan we verder met het inrichten van de weg. We planten iepen langs de weg, plaatsen definitieve lichtmasten in de middenberm, brengen betonnen barriers aan en plaatsen de bebording. Boven op het viaduct over de Van Iddekingeweg brengen we voegen aan om het asfalt op het viaduct te verbinden met de rest van de weg. We werken van het Julianaplein tot aan het Van Ketwich Verschuurviaduct. Sommige werkzaamheden zijn in de nacht.

De locatie van de werkzaamheden. Afbeelding: OpenStreetMap
De locatie van de werkzaamheden. Afbeelding: OpenStreetMap

A28 drie weekenden dicht richting Haren

We gaan hier in de weekenden aan de slag, omdat de A28 op doordeweekse dagen open moet blijven. De drie weekenden zijn: 17 maart tot 20 maart, 24 maart tot 27 maart en 31 maart tot 3 april. Tijdens deze drie weekenden is de A28 tussen Julianaplein en afrit 39 (Groningen-Zuid) dicht van vrijdagavond (22.00 uur) tot maandagochtend (6.00 uur). De A28-oprit van de Brailleweg richting Haren is ook dicht. Verkeer wordt omgeleid via Laan Corpus den Hoorn. Tijdens deze weekenden zijn er ook andere stremmingen. Bekijk hiervoor het artikel van Groningen Bereikbaar.

De omleidingen vanwege de werkzaamheden op de A28. Afbeelding: Groningen Bereikbaar
In het rood de afsluitingen in de komende drie weekenden. De andere kleuren geven de omleidingen aan. Afbeelding: Groningen Bereikbaar

In de video hieronder vertelt Bert Kramer (Combinatie Herepoort) meer over de werkzaamheden en de omleidingen.

Vervolg

Na deze werkzaamheden is de westzijde van de A28 bijna helemaal klaar. We hoeven dan alleen nog rozenstruiken te planten en groenschermen te plaatsen. Aan het eind van het werk (2024) brengen we nog een definitieve asfaltlaag aan met belijning.

In de zomer van 2023 beginnen we met de definitieve inrichting van de oostzijde van de A28.


Lees ook: