Nieuwsbrief Aanpak Ring Zuid

14 juli 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief leest u over de zomerwerkzaamheden die zijn begonnen. Voor onze verkeerskundigen is het een hele puzzel. Maar dat is het zeker ook voor de automobilisten: waar kan ik langs? De situatie verandert nu regelmatig. Bekijk daarom voor vertrek welke routes beschikbaar zijn en welke niet.

Komend weekend zuidelijke ringweg dicht tussen Julianaplein en Vrijheidsplein vanwege aanleg verbindingsboog

De zuidelijke ringweg is vrijdag 14 juli 22.00 uur tot en met maandag 17 juli 06.00 uur dicht tussen het Julianaplein en het Vrijheidsplein voor verkeer vanuit Hoogezand en Assen. De afsluiting is nodig vanwege de aanleg van de verbindingsboog vanaf het Julianaplein naar RING West. De verbindingsboog gaat maandag 17 juli om 06.00 uur open.

Zomer 2023: Zuidelijke ringweg dicht voor vervangen Hoge Euvelgunnerbrug

Dit weekend beginnen we met een groot en spectaculair onderdeel van het vernieuwen van de zuidelijke ringweg: het vervangen van de Hoge Euvelgunnerbrug. Dat is de brug in de ringweg over het Winschoterdiep. Hiervoor gaat de ringweg in beide richtingen dicht tot 1 september.

Projectleider bereikbaarheid Joris Hoogenboom: 'Ik ben continu aan het puzzelen'

Als verkeerskundige en projectleider bereikbaarheid zorgt Joris samen met zijn team dat Groningen veilig en bereikbaar blijft tijdens verkeersstremmingen. Van de eerste ideeën tot de daadwerkelijke omleidingen: Joris en zijn team zitten er bovenop.

Maandag 17 juli start definitieve inrichting Vondellaan

Op maandag 17 juli starten we met het definitief inrichten van de Vondellaan in De Wijert-Noord. De Vondellaan krijgt een nieuwe inrichting omdat het autoverkeer op deze weg gaat toenemen. Ook leggen we nieuwe riolering aan. De werkzaamheden voeren we uit in drie fases.

Komende week bermonderhoud ringweg in de nacht

20230714 - bermen maaien header - 220531 Afrit en oprit Groningen-Zuid RDB Producties Beeldnummer 04818

Niet alleen in de tuinen, ook in de bermen van de A7 en de A28 groeit het groen door. Komende week gaan we op drie plekken de bermen maaien. Zoals gebruikelijk doen we dat in de nacht, om het verkeer minder te hinderen. Omwonenden kunnen geluidsoverlast hebben van deze nachtelijke werkzaamheden.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.