logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

12 augustus 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

Werkzaamheden Aanpak Ring Zuid gaan door tijdens bouwvak

1 bouwvak

De bouwvak is deze week begonnen, maar de werkzaamheden gaan voor Aanpak Ring Zuid gewoon door. We werken op verschillende plekken op de zuidelijke ringweg aan de verbetering van de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Puzzel mee en win deelname aan begeleide fietsexcursie

6 win

Zomer is bij uitstek de tijd voor het oplossen van een puzzel! Los je deze woordzoeker op en stuur je de oplossing in, dan maak je kans op twee plekken in de fietsexcursie op woensdag 24 augustus, van 14.00 tot 16.00 uur.

Drie weken damwanden intrillen langs Noord-Willemskanaal

2 damwand

Vanaf maandag 15 augustus tot en met vrijdag 2 september trillen we damwandplanken in aan de oostzijde kade van het Noord-Willemskanaal. Ze komen tussen de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal en de Amaliatunnel (de fietstunnel onder het Emmaviaduct).

Slimme vraag: wat wordt hier gebouwd?

3 SV

Op de webcam die de bouw van de verdiepte ligging in beeld brengt, is nu te zien dat er iets wordt gebouwd bovenop een van de deksels, ter hoogte van de H.L. Wichersstraat. Veel kijkers vragen zich af: wat is dat?

Tijdelijke fietsdoorsteek onder Emmaviaduct geopend

4 ijsselstraat

Fietsers in het zuiden van de stad hebben tijdelijk een extra mogelijkheid om onder het Emmaviaduct door te gaan. Er is namelijk een fietsdoorsteek onder het viaduct gemaakt, in het verlengde van de IJsselstraat.

STRAKS: met de auto onder het Oude Winschoterdiep door

5 straks

De zuidelijke ringweg van Groningen ligt straks over een afstand van ruim een kilometer enkele meters verdiept. De ringweg gaat bijvoorbeeld onder de Hereweg en onder het spoor door, maar ook onder het Oude Winschoterdiep.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.