header bouwvak

Werkzaamheden Aanpak Ring Zuid gaan door tijdens bouwvak

Joshi2 augustus 2022


De bouwvak is deze week begonnen, maar de werkzaamheden gaan voor Aanpak Ring Zuid gewoon door. We werken op verschillende plekken op de zuidelijke ringweg aan de verbetering van de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid. Zo werken we de komende weken onder andere aan het slopen van de oude Julianabrug en in Oost zijn we bezig met het definitieve uiterlijk van de weg met lichtmasten en een groene middenberm.

West

Bij de Leonard Springerlaan werken we aan de nieuwe aansluiting van de zuidelijke ringweg op de westelijke ringweg en de nieuwe oprit vanaf de Leonard Springerlaan. Deze weg komt een stuk hoger te liggen dan de huidige weg, hiervoor brengen we een verhoging aan met piepschuim blokken.

Op het Vrijheidsplein beginnen we met het ontkisten van het beton op de verbindingsboog van de westelijke ringweg naar de zuidelijke ringweg. Het ontkisten van het beton houdt in dat we het beton uitpakken. De torens van de constructie onder de verbindingsboog verwijderen we tijdens de bouwvak. Deze werkzaamheden zijn te volgen via ons webcam.

Julianaplein

Bij de ingang van de Papiermolentunnel, aan de kant van openluchtzwembad De Papiermolen, leggen we eind juli en begin augustus putten en leidingen aan. Eind augustus werken we in de tunnel aan de kant van De Papiermolen. Hier bereiden we de vloer voor, zodat er in september beton gestort kan worden. Aan de kant van de Maaslaan leggen we de putten en leidingen vanaf half augustus aan. Daarna brengen we hier grond aan, zodat we eind augustus kunnen starten met werken aan het begin van de tunnel.

Op het Julianaplein slopen we tot en met 20 augustus de oude Julianabrug. Tussen 15 augustus en 2 september trillen we damwandplanken in voor de definitieve kade van het Noord-Willemskanaal, tussen de tijdelijke brug en de Amaliatunnel (fietstunnel onder het Emmaviaduct door). De eerste torenkraan op het Julianaplein wordt op 17 augustus geplaatst. Deze torenkraan gebruiken we om het materiaal naar de juiste plek te verplaatsen. Volg de werkzaamheden bij het Julianaplein via de webcam.

Aan de westzijde van de A28 werken we tussen (en op) het Van Iddekingewegviaduct en het Van Ketwich Verschuurlaanviaduct. We richten hier de westzijde definitief in. De werkzaamheden bestaan uit rioleringswerkzaamheden, asfaltering, geleiderails en lichtmasten plaatsen en de verkeerslichten plaatsen bij de kruising met de Vondellaan. Ook richten we de afrit op de Brailleweg richting centrum definitief in.

Zuiderplantsoen

Bij appartementencomplex De Frontier bouwen we een techniekgebouw, dat op de verdiepte ligging komt te staan. In dit gebouw komt alle techniek samen voor de verdiepte ligging. Denk hierbij aan verlichting, matrixborden en veiligheidssensoren.

Bij de Kempkensberg (DUO-gebouw) storten we woensdag 3 augustus het laatste dek van het middelste overdekte deel van de verdiepte ligging voor de Kempkensberg.

Oost

Op de ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne voert Combinatie Herepoort deze zomer verschillende werkzaamheden uit. De weg krijgt stukje voor stukje het definitieve uiterlijk met nieuwe lichtmasten en een groene middenberm.

Bij de Europaweg wordt het nieuwe viaduct van de ringweg verder uitgebouwd. Eind augustus nemen we dit nieuwe gedeelte in gebruik. Ook wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit voor verkeer dat vanaf het Julianaplein richting het centrum rijdt. Ook deze werkzaamheden zijn te volgen via een webcam.

Verderop naar het oosten legt de aannemer één nieuwe laag asfalt over twee losstaande rijbanen. Daardoor ontstaat een bredere weg, die straks meer verkeer kan verwerken. Op de nieuwe laag komt geluidsarm asfalt. Ook de boog die de oostelijke ringweg met de zuidelijke ringweg verbindt, krijgt nieuw asfalt.


Lees ook: