20220802 Techniekgebouw header - Beton storten VDL Augstus 2022 Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 00729

Slimme vraag: wat wordt hier gebouwd?

John9 augustus 2022Zuiderplantsoen


Onze webcams trekken altijd veel bekijks. Zo ook de webcam die de bouw van de verdiepte ligging in beeld brengt. Daarop is nu te zien dat er iets wordt gebouwd bovenop een van de deksels, ter hoogte van de H.L. Wichersstraat. Veel kijkers vragen zich af: wat is dat?

20220809 screenshot webcam VDL techniekgebouw
Het beeld van de webcam dat vragen oproept. Wat wordt er rechts van het muurtje gebouwd?

Bovenop het meest oostelijke deksel van de verdiepte ligging komt een techniekgebouw. Dit is het gebouw waarin straks alle techniek van de verdiepte ligging samenkomt. Denk aan veiligheidssystemen en verlichting. Alle kabels en leidingen die nodig zijn voor de verdiepte ligging komen hier samen via het beloopbaar kabelkanaal.

20220809 locatie techniekgebouw Zuiderplantsoen
De groene lijn is de opening in de verdiepte ligging. Het blauwe vlak is de plek waar het techniekgebouw komt.

Het gebouw komt direct naast de oostelijke opening in de verdiepte ligging te staan, haaks op de weg. Dat is ongeveer op de plek waar tot enkele jaren geleden het ‘gouden’ fietstunneltje liep.

Afscherming

Het techniekgebouw wordt 3,6 meter hoog vanaf het nieuwe maaiveld. Nadat het Zuiderplantsoen is ingericht, is het gebouw niet meer zichtbaar. Het gebouw wordt opgenomen in de afscherming die rond de opening van de verdiepte ligging komt. Op deze afscherming én op het techniekgebouw laten we hedera groeien. Het dak van het techniekgebouw wordt bedekt met diverse soorten kruiden en grassen. Het wordt dus één groen geheel, hoewel het gebouw natuurlijk wel bereikbaar moet blijven.

Webcam

De bouw van het techniekgebouw is dus te volgen via de webcam die is opgesteld op appartementencomplex De Frontier. Deze webcam toont de bouw van de verdiepte ligging vanuit drie verschillende posities.


Lees ook: