logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

10 juni 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

Kom kijken bij Aanpak Ring Zuid tijdens Dag van de Bouw op 18 juni

dag vd bouw

Zaterdag 18 juni doet Aanpak Ring Zuid mee aan de landelijke Dag van de Bouw. Belangstellenden kunnen op eigen gelegenheid een wandel- of fietsroute volgen langs plekken waar Aanpak Ring Zuid bouwt.

Het nieuwe Julianaplein bouwen? Hoe dan?

JPL animatie

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Op dit plein komen twee drukke snelwegen bij elkaar: de A7 en de A28. De planning is dat het in 2024 klaar is. Hoe we dit bouwen? Dat laten we in deze animatie zien.

Fotoalbum: Voortgang Vrijheidsplein

VPL

In het deelgebied West werken we hard het nieuwe viaduct van het Vrijheidsplein. Dit kruispunt wordt ongelijkvloers. In dit fotoalbum zie je de voortgang van de werkzaamheden.

Slimme vraag: waarom is er op het tijdelijke Julianaplein geen vrije doorgang voor verkeer vanaf Assen richting Hoogezand?

SV

Het tijdelijke Julianaplein is sinds 9 mei in gebruik. We krijgen de vraag waarom verkeer vanaf Drachten richting Assen geen verkeerslichten tegenkomt, maar verkeer vanaf Assen richting Hoogezand wel. Waarom is er hier ook geen vrije doorgang?

Fotoalbum: Uithijsen liggers viaduct Paterswoldseweg

Paterswoldseweg

Aan de zuidzijde van het viaduct over de Paterswoldseweg voerden we op 3 juni sloopwerkzaamheden uit. We freesden asfalt, verwijderden geluidsschermen, prikten beton stuk, zaagden liggers los en hesen deze uit.Volg in dit fotoalbum de voortgang.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.