ARZU TWITTER HEADER5

Kom kijken bij Aanpak Ring Zuid tijdens Dag van de Bouw op 18 juni

John17 juni 2022


Zaterdag 18 juni doet Aanpak Ring Zuid mee aan de landelijke Dag van de Bouw. Op deze dag kunnen belangstellenden op eigen gelegenheid een wandel- of fietsroute volgen langs plekken waar Aanpak Ring Zuid bouwt. De route heeft twee startpunten: het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan en het Gomarus College aan de Vondellaan. De Dag van de Bouw begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

De Dag van de Bouw is een landelijk evenement waarbij allerlei bouwprojecten de hekken openen voor belangstellenden. Wat is er deze dag bij Aanpak Ring Zuid te doen?

Bezoek Paviljoen

Van 10.00 uur tot 16.00 uur is ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid geopend. Bezoekers kunnen hier informatie krijgen over het project en de maquette bekijken. Kinderen mogen schatgraven in een grote zandberg en op de foto in een kraan- of vrachtwagen. Ze kunnen ook zelf iets bouwen.

Lopen of fietsen langs de bouwplaatsen

Bezoekers kunnen een fiets- of wandelroute volgen langs plekken waar gebouwd wordt. Je krijgt een routekaart mee, waarmee je de route op eigen gelegenheid en in je eigen tempo kunt lopen of fietsen. Op de route staan medewerkers die vragen kunnen beantwoorden over het werk. Zo staat er in de kantine van het Gomarus College een medewerker die specifieke vragen over ecologie kan beantwoorden.

De route komt over bouwplaatsen en langs uitkijkpunten. Bij de routekaart krijg je veiligheidsinstructies mee. We raden aan stevig schoeisel te dragen. De bouwlocaties en uitkijkpunten zijn helaas niet geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn.

De route heeft twee startpunten:

  • informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid, Muntinglaan 2
  • kantine Gomarus College, Vondellaan

Voetenbadterras

Tot slot kunnen bezoekers bij het startpunt Gomarus College tussen 11.00 en 15.00 uur onder het genot van een versnapering relaxen op het voetenbadterras, met tussen 12.00 en 14.00 uur muziek van Them Dirty Dimes.

De activiteiten worden georganiseerd door Aanpak Ring Zuid in samenwerking met Gastvrij Groningen. Het programma Gastvrij Groningen zet zich in om de stad ook tijdens de werkzaamheden aantrekkelijk te houden voor bezoekers en voert in dat kader diverse charme-acties en viermomenten rondom de werkzaamheden uit.

Overige activiteiten Groningen

Ook andere bouwprojecten in Groningen doen mee aan de Dag van de Bouw, waaronder het project Groningen Spoorzone. Kijk voor alle activiteiten op de website van de Dag van de Bouw.

DVDB_Logo_RGB


Lees ook: