20220524 luchtfoto tijdelijk Julianaplein header - Rijkswaterstaat - 0J9A0043 RWSNN_Gr Ring Zuid 24-05-2022 (89)

Slimme vraag: waarom is er op het tijdelijke Julianaplein geen vrije doorgang voor verkeer vanaf Assen richting Hoogezand?

John3 juni 2022Julianaplein


Het tijdelijke Julianaplein is sinds 9 mei in gebruik. Het verkeer stroomt hier goed door en dus kunnen we nu echt een begin maken met de nieuwbouw. Automobilisten moeten soms nog wel wennen aan de nieuwe situatie. Ook krijgen we de vraag waarom verkeer vanaf Drachten richting Assen geen verkeerslichten tegenkomt, maar verkeer vanaf Assen richting Hoogezand wel. Waarom is er hier ook geen vrije doorgang?

Het tijdelijke Julianaplein is aangelegd aan de zuidzijde van het oude Julianaplein. De ruimte is hier beperkt. Zo hebben we een groot deel van de Julianavijver tijdelijk moeten dempen. Ook is er wat groen rond openluchtzwembad De Papiermolen weggehaald.

Het verkeer vanaf Drachten richting Assen had op het oude Julianaplein al een vrije doorgang, zonder verkeerslichten. Dat is op het tijdelijke Julianaplein ook zo, want daar is voldoende ruimte voor. Voor het verkeer vanaf Assen richting Hoogezand is de ruimte, zo dicht bij het openluchtzwembad, beperkt. Er past niet nog een extra strook naast. Bovendien begint voor dit verkeer al direct na het tijdelijke Julianaplein de afrit richting Helpman (Hereweg). Het is niet veilig om het vrij doorrijdende verkeer te combineren met het uitvoegende verkeer.

Ook voor het verkeer vanaf Hoogezand richting Drachten is er niet genoeg ruimte voor een vrije doorgang.

20220524 luchtfoto tijdelijk Julianaplein - Rijkswaterstaat - 0J9A0043 RWSNN_Gr Ring Zuid 24-05-2022 (89)
Het tijdelijke Julianaplein gezien vanaf het zuiden. Het verkeer vanaf het zuiden rechtsaf richting Hoogezand heeft geen vrije doorgang. Voor het verkeer vanaf Drachten richting Assen is er wel een vrije strook. Rechts het Gomarus College en daarboven het openluchtzwembad. Foto: Rijkswaterstaat.

Lees ook: