canvas-JvK_20130820_RienWeening_2

"Hoe komen mijn klanten straks naar de Meeuwerderweg?"

Sanne Heesterbeek4 september 2013Zuiderplantsoen


​Rienk Weening is eigenaar van doe-het-zelfzaak Hubo aan de Meeuwerderweg in de Oosterpoort. Veel van zijn klanten wonen in de buurt, maar er zijn ook klanten die verderweg wonen en met de auto komen.

Behalve winkelier is Weening ook voorzitter van de winkeliersvereniging Oosterpoort. In februari werd bekend dat de spoorwegovergang bij de Esperantostraat dicht moet, vanwege de uitbreiding van het treinverkeer. Weening, niet geheel ontevreden met het alternatief: een tunnel onder het spoor bij het Europapark. ‘Tevreden is een mens nooit. We zien de overgang liever open blijven. Maar de Helperzoomtunnel is het beste alternatief.’

Wat de sluiting van de overgang voor zijn winkel gaat betekenen, weet hij nog niet. ‘Het autoverkeer zal afnemen. Maar aan de andere kant: in een rustige straat, met minder auto’s, krijg je meer wandelaars en fietsers. Dus minder klandizie? Daar ben ik niet bang voor. Maar ik wil wel graag weten hoe mijn klanten straks per auto naar de Meeuwerderweg komen.’

Antwoord:

De winkels aan de Meeuwerderweg blijven vanuit verschillende windrichtingen goed per auto bereikbaar. Je klanten uit Helpman rijden straks inderdaad via de Helperzoomtunnel. Zij gaan vanuit de tunnel linksaf, richting NS-station Europapark. Via de Verlengde Lodewijkstraat en de Esperantostraat komen ze bij de Meeuwederweg.

Klanten uit de oostelijke stadswijken zoals Beijum en Lewenborg nemen op de oostelijke ringweg de afslag Driebond. Zij komen via de nieuwe Sontbrug op de Sontweg. Bij de kruising met de Europaweg gaan ze rechtdoor, en slaan linksaf richting Meeuwerderweg.

Je klanten die vanuit de richting Hoogkerk (A7) of de richting Assen (A28) komen, rijden via de nieuwe zuidelijke ringweg. Ze gaan door de verdiepte ligging en nemen dan de afslag Europaweg. Op het kruispunt met de Griffeweg/Sontweg (bij de Rabobank) kunnen ze linksaf, om vanaf daar de Meeuwederweg in te rijden.

Wie vanuit de richting Hoogezand komt, neemt bij knooppunt Westerbroek de afrit naar de oude A7. Ook dit verkeer gaat bij de Griffeweg/Sontweg linksaf, om vanaf daar de Meeuwederweg te nemen.


Lees ook: