canvas-2019-08-20 18.13.43 intrillen damwanden hl wichersstraat - foto ARZ

Slimme vraag: waarom is er een uitzondering gemaakt voor de H.L. Wichersstraat?

John21 augustus 2019Zuiderplantsoen


Bij de H.L. Wichersstraat is Combinatie Herepoort deze week bezig met het intrillen van damwandplanken. Deze zijn voor de noordwand van de bouwkuip waarin de verdiepte ligging wordt gebouwd. Opmerkelijk, want de rest van de noordwand moest vorige week al klaar zijn. Hoe zit dat?

De zuidelijke ringweg van Groningen wordt deels verdiept aangelegd. Om de bouwkuip van de verdiepte ligging te kunnen bouwen, maken we op dit moment een enorme bouwkuip aan de zuidkant van de zuidelijke ringweg. Deze loopt ongeveer vanaf De Papiermolen tot de Europaweg. De bouwkuip wordt gevormd door damwandplanken, die moeten worden ingetrild.

Half juli zijn we begonnen met het intrillen van de damwandplanken voor de noordwand van de bouwkuip. Vanwege de veiligheid is bij deze werkzaamheden een veiligheidszone ingesteld. De zuidbaan van de zuidelijke ringweg lag in deze veiligheidszone. Daarom was de zuidbaan van de ringweg tussen Julianaplein en Europaweg deze zomer afgesloten. Komende maandag (26 augustus) gaat de zuidbaan weer open, is de bedoeling. Deze week wordt de zuidbaan weer in gereedheid gebracht. Het intrillen van de noordwand is daarom vorige week voor het grootste deel afgerond.

Een uitzondering is de H.L. Wichersstraat. Daar wordt nu nog gewerkt aan de noordwand van de bouwkuip. Dat kan, omdat hier de verdiepte ligging iets verder van de ringweg komt (zie afbeelding hieronder). De huidige ringweg ligt hier niet in de veiligheidszone. Het is voor deze werkzaamheden dus niet nodig de ringweg af te sluiten. Deze werkzaamheden gaan nog door tot 30 augustus, is de huidige planning.

veiligheidszone H.L. Wichersstraat
Bij de werkzaamheden aan de H.L. Wichersstraat valt de zuidelijke ringweg buiten de veiligheidszone (groene gebied).

Lees ook: