foto 1a Emmaviaduct - foto ARZ - 20210921_181450

Emmaviaduct vanaf 15 oktober niet meer verbonden met Julianaplein

John5 oktober 2021Julianaplein


Voor automobilisten van en naar de binnenstad of het station, zal het even wennen zijn. Vanaf vrijdag 15 oktober koppelen we het Emmaviaduct definitief af van het Julianaplein. Het verkeer kan dan niet meer via het Emmaviaduct de stad in of uit richting Hoogezand of Drachten. De aansluiting met de A28, voor het verkeer van en naar Assen, blijft wel bestaan.

We koppelen het Emmaviaduct af om ruimte maken voor de bouw van het tijdelijke Julianaplein. Half oktober starten we hier met het verwijderen van de lichtmasten en een aantal geluidsschermen. Deze kunnen we weghalen omdat hier tijdens de ombouw van het Julianaplein geen auto’s meer rijden. Deze werkzaamheden geven geluidsoverlast.

Nachtwerkzaamheden Emmaviaduct

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober (van 22.00 uur tot 06.00 uur) is het gehele Emmaviaduct, de Brailleweg en de oprit Brailleweg richting Assen afgesloten. We halen dan de huidige verkeersborden en belijning weg en plaatsen nieuwe borden en belijning. We slopen de betonblokken op het Emmaviaduct. Deze werkzaamheden geven overlast op het gebied van geluid en bouwlicht.

Gevolgen voor het autoverkeer

De binnenstad van Groningen en het Hoofdstation blijven via andere toegangswegen bereikbaar, onder andere via de westelijke ringweg, de Hereweg en de Europaweg. Kijk voor meer informatie en alternatieven op de website van Groningen Bereikbaar, in het artikel Noordzijde Julianaplein vanaf 15 oktober definitief dicht.

20211015 Noordzijde Julianaplein dicht_v2
Vanaf 15 oktober is het niet meer mogelijk van het Emmaviaduct naar de zuidelijke ringweg te rijden, of andersom. Dat zijn de rode pijlen. Dus vanaf het Emmaviaduct niet meer richting Drachten of Hoogezand. En vanaf Hoogezand niet meer richting centrum. De groene pijlen laten zien wat nog wel kan. Je kunt nog wel via het Emmaviaduct van en naar Groningen-Zuid/Assen (A28).

Lees ook: