20220114 header printscreen webcam Julianaplein - Schermafdruk 2022-01-14 15.14.36

Werkzaamheden Julianaplein vanaf nu per webcam te volgen

John14 januari 2022Julianaplein


Vanaf vandaag biedt Aanpak Ring Zuid een webcam aan bij het Julianaplein. Vanaf 11 februari vinden hier in een periode van drie maanden ingrijpende werkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden zijn dus vanaf thuis dagelijks te volgen. De nieuwe webcam vervangt de webcam die bij de Brailleweg stond.

Aan de zuidzijde van het bestaande verkeersplein bouwen we een tijdelijk Julianaplein, dat we aansluiten op de bestaande wegen. Deze ingreep, Operatie Julianaplein genoemd, gaat leiden tot ernstige verkeershinder in de gehele stad. Nu zijn we al bezig met de voorbereidingen, zoals het bouwen van een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal.

Brugdek

De komende drie weken is de webcam gericht op het Noord-Willemskanaal. Hier worden de komende drie weken de delen van het brugdek geplaatst. Deze werkzaamheden zijn deels in de avond en de nacht. Nadat de tijdelijke brug is geplaatst, draaien we de webcam naar de plek waar het tijdelijke Julianaplein komt te liggen.

Goed bekeken

De webcams op de website van Aanpak Ring Zuid worden zeer goed bekeken. Via deze webcams zijn ook de werkzaamheden te volgen bij het Vrijheidsplein, De Frontier (verdiepte ligging), Kempkensberg en (in samenwerking met Groningen Bereikbaar) de Europaweg.


Lees ook: