202106~1

Tweede grote onderwaterbetonstort bij H.L. WichersstraatVoor de bouw van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg moet enorm veel beton worden gestort. Woensdag 21 juli begint de tweede grote onderwaterbetonstort bij de H.L. Wichersstraat. We maken dan een deel van de vloer van de bouwkuip. Deze betonstort duurt maar liefst 35 uur. Half mei was de eerste betonstort op deze locatie. Begin augustus is hier nog een derde stort nodig.

De bouwkuip bij de H.L. Wichersstraat ziet er al enige tijd uit als een groot zwembad. We graven hier onder water de bouwkuip voor de verdiepte ligging uit. Als dat klaar is, kan het beton worden gestort. Hiervoor is de bouwkuip opgedeeld in drie delen (zie afbeelding). Nu is het westelijke deel aan de beurt (bouwkuip 1). Een uitleg over onderwaterbeton lees je in ons artikel Onderwaterbeton aanbrengen? Hoe dan?.

Betonstort

Het betonstorten begint woensdagochtend 21 juli (05.00 uur) en duurt vermoedelijk tot donderdagmiddag 22 juli (16.00 uur). Het werk gaat al die tijd continu door, omdat het beton één dicht geheel moet worden. We kunnen het werk niet halverwege stoppen en moeten dus ook ’s nachts doorwerken. Direct omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie over de verwachte overlast. Die bestaat vooral uit geluidshinder en extra bouwverkeer. De vrachtwagens die het beton aanvoeren, komen aanrijden via de bouwweg over het terrein van Ziggo/Vodafone en verlaten het bouwterrein via de Verlengde Lodewijkstraat en het Europapark.

21010713 plattegrond betonstorten hl wichersstraat
De drie delen van de bouwkuip bij de H.L. Wichersstraat.

Lees ook: