canvas-LR - Volledige viaduct Paterswoldseweg - Foto ID-7356542

Tijdelijke viaduct over Paterswoldseweg vanaf maandag in gebruik

John26 november 2020Julianaplein


Maandag 30 november nemen we het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg in gebruik. Daarom is komend weekend de zuidelijke ringweg vanaf het Vrijheidsplein (bij de Gasunie) tot aan het Julianaplein afgesloten. Het verkeer vanuit Drachten richting Assen/Hoogezand wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.

Het bestaande viaduct over de Paterswoldseweg moet vanwege de ombouw van de zuidelijke ringweg worden vervangen. Daarom hebben we er een brief (pdf, 505 kB) gekregen.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden is de ringweg vanaf het Vrijheidsplein tot aan het Julianaplein dicht.

Het doorgaande verkeer vanaf Drachten kan dan dus niet direct het Julianaplein bereiken. De Paterswoldseweg en de Laan van de Vrede blijven gewoon open. De toerit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein, die sinds 6 november is afgesloten, is vanaf 7 december om 06.00 uur weer in gebruik. Het fiets-/voetpad onder het Vrijheidsplein is al enige tijd afgesloten, en blijft dicht tot 2023.

De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Als de werkzaamheden niet kunnen doorgaan, verschuiven we de werkzaamheden naar volgend weekend (4-6 december).

Vervolg

Wanneer het verkeer over het tijdelijke viaduct rijdt, gaan we verder met de vrijgekomen rijbaan. Die maken we dan klaar voor het verkeer vanaf het Julianaplein naar het Vrijheidsplein. De planning is dat we dit verkeer in het weekend van 11-14 december omzetten. Als ook dat klaar is, rijdt op de noordelijke rijbaan van het viaduct geen verkeer meer. Die kunnen we dan gaan afbreken.

Fase 1 paterswoldseweg

Lees ook: