canvas-20200423 52dc5f6f-b1e7-4580-bcd8-7760ed4ed060 Sterrebosstraat - Foto CHP

Sterrebosstraat aan kant Waterloolaan vanaf 30 april dicht voor autoverkeer

John23 april 2020Zuiderplantsoen


Om sluipverkeer door de Herewegbuurt tegen te gaan, sluiten we op 30 april de Sterrebosstraat af van de Waterloolaan. De afsluiting geldt alleen voor autoverkeer, voor voetgangers en fietsers verandert er niets.

Sinds augustus 2019 heeft de Waterloolaan tweerichtingsverkeer. Samen met het wijkcomité Herewegbuurt hebben we bekeken wat daarvan de gevolgen zijn voor het autoverkeer in de wijk. Volgens het wijkcomité zijn er nog steeds te veel auto’s die de Sterrebosstraat en de Anna Paulownastraat als sluiproute gebruiken. Bijvoorbeeld om de verkeerslichten op de kruising met de Hereweg te ontwijken. Dit is niet wenselijk en kan tot gevaarlijke situaties leiden.

streetview Waterloolaan
Hoek Sterrebosstraat-Waterloolaan. Bron: Google Streetview.

Door de nieuwe afsluiting kan autoverkeer vanuit de Sterrebosstraat niet meer de Waterloolaan in rijden. Omgekeerd kunnen automobilisten op de Waterloolaan niet meer de Sterrebosstraat in. De afsluiting bestaat uit betonblokken op de weg. Ook passen we de belijning en bebording aan. In overleg met het wijkcomité houden we in de gaten of de maatregel het gewenste effect heeft.

rijrichtingen waterloolaan vanaf 30 april 2020 v2 (1)
De nieuwe verkeerssituatie in de Herewegbuurt voor autoverkeer vanaf 30 april. De Sterrebosstraat is vanaf dan afgesloten van de Waterloolaan. Afbeelding: Combinatie Herepoort.

Titelfoto: Combinatie Herepoort.


Lees ook: