canvas-Intrillen damwanden 8 feb Hereweg Raymond Bos_ Foto ID-3791022

Reservezaterdag bij Hereweg en De Frontier niet nodig

John12 februari 2020Zuiderplantsoen


Afgelopen zaterdag zijn de werkzaamheden bij de Hereweg en de Verlengde Meeuwerderweg (ter hoogte van De Frontier) voorspoedig verlopen. We hoeven geen gebruik te maken van de aangekondigde reservedag op zaterdag 15 februari. Er zijn dan dus ook geen verkeersmaatregelen nodig.

Op zaterdagen 1 en 8 februari hebben we damwandplanken ingetrild bij de Hereweg en de Verlengde Meeuwerderweg. De damwandplanken maken deel uit van de bouwkuip waarin de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg wordt gebouwd. De locaties van deze werkzaamheden lagen zo dicht tegen de ringweg aan, dat vanwege de veiligheid op de ringweg één rijstrook moest worden afgesloten. We hadden voor die dagen extra lange werktijden ingepland, namelijk van 7.00 uur tot 23.00 uur.

Bij de Hereweg is het intrillen van de damwandplanken helemaal klaar. De laatste damwandplank ging zaterdag aan het eind van de middag de grond in.

Bij de Verlengde Meeuwerderweg verliep het intrillen op de twee zaterdagen moeizaam vanwege een betonnen put diep in de grond. Deze betonconstructie laten we voorlopig zitten. Dit is mogelijk omdat de put de bouw van de verdiepte ligging op dit moment niet in de weg zit. Bij De Frontier moeten nu nog drie damwandplanken worden ingetrild voor een tussenwand van de bouwkuip. Daarvoor is het afzetten van de ringweg niet nodig. Het is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden worden afgerond. Zodra we meer weten over de planning, informeren we de bewoners van De Frontier per brief.

Bekijk ook ons fotoalbum van de werkzaamheden afgelopen zaterdag bij de Hereweg. De foto's zijn van Raymond Bos. Dat geldt ook voor de foto bovenaan dit artikel.


Lees ook: