canvas-damwandplanken-hereweg-oktober2019-raymondbos

Intrillen damwandplanken bij Hereweg op twee zaterdagen in februariEind deze maand gaat Combinatie Herepoort verder met het intrillen van damwandplanken aan de zuidkant van de zuidelijke ringweg. Op twee zaterdagen in februari werken we bij het viaduct Hereweg. Daarvoor wordt op de ringweg één rijstrook afgesloten. Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan wordt ook zaterdag 15 februari gewerkt. Verder werken we in februari bij de Kempkensberg en de H.L. Wichersstraat. De werkzaamheden kunnen veel overlast geven.

Afgelopen jaar hebben we vanaf de zomer bij de ringweg damwandplanken ingetrild. Deze planken vormen de bouwkuip waarin we de verdiepte ligging gaan bouwen. Inmiddels zit bijna driekwart van de damwandplanken op zijn plek. Er is nu nog zo’n 800 meter te gaan.

planning feb 2020
De planning voor het intrillen van damwanden voor februari 2020.

Viaduct Hereweg

Voor het intrillen van damwandplanken ter hoogte van het viaduct Hereweg, moeten we vanwege de veiligheid een rijstrook op de zuidelijke ringweg afsluiten. Dat mag niet op werkdagen. Daarom werken we hier op twee zaterdagen: 1 en 8 februari. Zaterdag 15 februari is een reservedag, voor als het werk na de eerste twee zaterdagen niet af is. We werken op deze dagen extra lang door om de werkzaamheden, en daarmee de overlast, zo snel mogelijk af te ronden. De werktijden zijn tussen 7.00 uur en 23.00 uur.

Kempkensberg

Bij de Kempkensberg, aan de zijde van de Hereweg, werken we vanaf maandag 3 februari tot en met vrijdag 21 februari. Ook hier trillen we damwandplanken in. De werktijden zijn van 7.00 tot 19.00 uur.

H.L. Wichersstraat

Van vrijdag 31 januari tot en met woensdag 5 februari trillen we damwandplanken in bij het spoor, ter hoogte van de H.L. Wichersstraat. Vrijdag en zaterdag plaatsen we damwandplanken voor de noordwand van de bouwkuip (direct tegen de ringweg aan). Op maandag tot en met woensdag werken we aan de zuidkant van de bouwkuip (tegen de H.L. Wichersstraat aan). Op zaterdag beginnen we om 7.00 uur en werken we door tot 23.00 uur, omdat dan een rijstrook van de ringweg is afgesloten. Op de overige dagen werken we van 7.00 tot 19.00 uur.

Overlast voor omwonenden

De werkzaamheden kunnen tot veel overlast leiden in de directe omgeving. Dat geldt vooral bij de Hereweg en de H.L. Wichersstraat, waar we op zaterdagen van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat damwandplanken intrillen. We proberen de overlast zo veel mogelijk te beperken. De direct omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie.

Ankers aanbrengen

Ook op andere plekken bij de bouwkuip werken we verder. De al geplaatste damwandplanken worden verankerd met ankers. Dit gebeurt met een boring door de damwandplank heen, schuin de bodem in. Deze werkzaamheden voeren we uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Als het voor de voortgang nodig is, gaan we ook op zaterdag ankers aanbrengen. Ook deze werkzaamheden kunnen overlast veroorzaken voor omwonenden.

Verkeershinder

Op zaterdag 1 en 8 februari (en zo nodig ook op zaterdag 15 februari) is op de zuidelijke ringweg één rijstrook afgesloten vanaf Hoogkerk tot en met de afrit Europaweg. Het gaat om een behoorlijk lang stuk. Dat heeft te maken met de veiligheid. De afstand tussen het Julianaplein en de werkzaamheden is zo kort, dat het verkeer al voor het Julianaplein terug moet naar één rijstrook. Maar ook de afstand vanaf het Vrijheidsplein tot aan het Julianaplein is te kort om het verkeer veilig te laten weven. Daarom is ervoor gekozen om al voor het Vrijheidsplein het verkeer terug te brengen tot één rijstrook.

Ook de toerit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein en de afrit Hereweg zijn afgesloten. Verkeer moet rekening houden met vertraging. Op de Hereweg zelf is de rijbaan vanuit het centrum naar Groningen-Zuid afgesloten ter hoogte van de onderdoorgang van de ringweg. Kijk ook op de website van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: