canvas-voeg-decembr2019-raymondbos

Werkzaamheden aan voeg noordbaan zuidelijke ringweg in weekend van 10 tot 13 januari

Judith8 januari 2020Zuiderplantsoen


Combinatie Herepoort gaat van vrijdag 10 januari 22.00 uur tot maandag 13 januari 05.00 uur aan de slag met een langsvoeg op de noordbaan van de zuidelijke ringweg. De weg is in deze periode afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Hereweg, richting Drachten/Assen. De werkzaamheden zijn zowel overdag als ’s nachts. De afgelopen weken gaf de ‘langsvoeg’ ter hoogte van drie viaducten regelmatig problemen. In het weekend worden de stalen platen die onder het asfalt liggen vervangen door mortel balken. De komende tijd moet blijken of hiermee de problemen met de voeg zijn verholpen.

Een voeg is een constructie van ongeveer een meter breed die twee weggedeeltes aan elkaar verbindt. De ‘langsvoeg’ die de problemen aan de weg veroorzaakt, bevindt zich in de lengte van de rijbanen tussen de ‘oude’ rijbanen en de ‘nieuwe’ weggedeeltes van de tijdelijke weg. Dit ter hoogte van de viaducten bij de Hereweg, de Esperantokruising en het Oude Winschoterdiep.

Nachtelijke werkzaamheden

Naast de hinder voor het verkeer door de afsluiting van de zuidelijke ringweg, kunnen de werkzaamheden ook geluidsoverlast veroorzaken voor omwonenden. De werkzaamheden zijn deels in de nacht vanwege de beperkte tijd die beschikbaar is.

Vragen of klachten over deze werkzaamheden? Neem contact op met het Loket Verkeer en Werkzaamheden, (050) 367 89 89, loketverkeer.werkzaamheden@groningen.nl of mail naar info@aanpakringzuid.nl.

Foto: Raymond Bos

Voeg herstellen plaatje januari 2020-klein (2)
Locaties werkzaamheden aan voeg.

Lees ook: