canvas-Avondwerkzaamheden ARZ _ Foto ID-2246006

Deze week avondwerk nodig bij intrillen damwandplankenHet intrillen van de damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging gaat minder snel dan gepland. Om tijdig klaar te zijn met de noordwand, moeten we op enkele locaties ‘s avonds doorgaan, tot uiterlijk 23.00 uur. We hebben verschillende maatregelen genomen om geluid en trillingen te beperken.

Deze week moeten we het intrillen van damwandplanken aan de noordkant van de ringweg zo veel mogelijk afronden. In de volgende week (19-23 augustus) moeten we aan de slag met het herstellen van het deel van de ringweg dat nu gestremd is. Dat deel, vanaf Julianaplein tot Europaweg, moet op maandag 26 augustus weer open. Dat is een harde deadline.

20190809 Planning damwanden + infokeet

Periode 12-21 augustus

De planning was om in de periode 12 tot 21 augustus alleen op werkdagen te werken van 07.00 uur tot 19.00 uur. Dat blijkt niet genoeg.

Update: op alle locaties waar we nu bezig zijn, kan deze week worden doorgewerkt tot uiterlijk 23.00 uur.

Of het nodig is ook zaterdag te werken, is nu nog niet duidelijk. Op zondag werken we niet.

Periode 21-23 augustus

Na 21 augustus gaan we mogelijk nog wel damwandplanken intrillen bij de H.L. Wichersstraat (blauw op het kaartje). Voor deze werkzaamheden hoeven we geen gebruik te maken van de zuidbaan van de ringweg. Deze werkzaamheden kunnen eventueel ook later worden uitgevoerd.

Maatregelen

Om de overlast voor omwonenden te beperken, hebben we al veel maatregelen genomen. Op plekken waar dat kan, boren we gaten voor. Ook voegen we onder hoge druk water toe, zodat de plank iets makkelijker de grond in gaat. Waar dat kan, passen we de frequentie van het trilblok aan. We trillen dan met iets hogere frequentie, wat minder trillingen veroorzaakt. Om geluidsoverlast tegen te gaan, zijn geluidswerende rubberen matten geplaatst aan de zuidkant, zodat het geluid van de werkzaamheden niet wordt weerkaatst door het gebouw van DUO/Belastingdienst.

Titelfoto: Raymond Bos.

Dit artikel van 12 augustus 2019 is op 13 augustus aangepast met de nieuwe eindtijden voor deze week.


Lees ook: