canvas-Werkzaamheden ARZ 2-8-2019 _ Foto ID-2246002 (2)

Update damwandplanken 9 augustus: intrillen verloopt minder snel dan gepland

Judith9 augustus 2019


De afgelopen week hebben met vijf heistellingen hard gewerkt aan het intrillen van de damwandplanken. In totaal zijn er op zes werkdagen 142 damwandplanken ingetrild. De teller staat hiermee op 684 damwandplanken in totaal.

De productie van afgelopen week loopt achter. Het intrillen van de damwandplanken verloopt minder snel dan gepland. Dit komt doordat er de afgelopen dagen problemen zijn geweest met het materieel en moeilijke bodemomstandigheden nabij de landhoofden van de bestaande viaducten. Dat zorgt voor meer geluidsoverlast in de omgeving. Wel worden aanvullende maatregelen getroffen. Zo hebben we de afgelopen week voorboringen en fluïderingen (het onder hoge druk toevoegen van water bij het damwandpunt).

Harde deadline

Op maandag 26 augustus moet de zuidbaan van de zuidelijke ringweg weer open, dat is een harde deadline. In de week van 19 augustus moeten we aan de slag met het herstellen van de weg en het gereedmaken voor de openstelling. Dit betekent dat we komende week veel werk moeten verzetten om het intrillen van damwandplanken aan de noordkant af te ronden.

Extra werken op zaterdag en avonden

Daarom werken we op zaterdag 10 augustus van 07.00 tot 19.00 uur. En we hebben het voornemen om van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus de werktijden uit te breiden 19.00 uur tot 23.00 uur. Zodra hier duidelijkheid over is, communiceren wij hier actief over onder andere via de website en de sms-service.

Meer weten?

Lees hier de wekelijkse rapportage (periode: 2 tot 9 augustus 2019). Elke week vind je in de Bibliotheek een nieuw rapport met hierin de voortgang en de laatste planning.
Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze sms-service.

Headerfoto: Raymond Bos

20190809 Planning damwanden + infokeet
Planning intrillen damwandplanken en openingstijden informatiekeet
Werkzaamheden ARZ 2-8-2019 _ Foto ID-2246009
Intrillen damwandplank (foto: Raymond Bos)

Lees ook: