canvas-4_5920216808098367293

Intrillen damwandplanken gaat verder – nog 1200 meter te gaanHet intrillen van de damwandplanken van de verdiepte ligging is ongeveer halverwege. Er is nu nog zo’n 1200 meter te gaan. Het werk aan de zuidwand van de bouwkuip gaat deze week verder, te beginnen bij de Verlengde Meeuwerderweg/H.L. Wichersstraat. Omwonenden ontvangen hierover dinsdag een brief. Vanaf half september wordt ook gewerkt bij het Sterrebos/Kempkensberg en op het Europapark.

De afgelopen zes weken heeft Combinatie Herepoort druk gewerkt aan het intrillen van damwandplanken voor de noordwand van de bouwkuip van de verdiepte ligging. Vanwege de veiligheid werd hiervoor de zuidbaan van de zuidelijke ringweg afgesloten. Deze is maandagochtend weer opengesteld. Tijdens de zomerstremming is ongeveer de helft van alle benodigde damwandplanken ingetrild. Voor het vervolg hoeft de ringweg niet meer dicht, omdat de resterende werkzaamheden verder van de ringweg zijn.

Deze week

Deze week worden er nog damwandplanken ingetrild voor de noordwand van de bouwkuip bij de H.L. Wichersstraat. De heistellingen voor deze werkzaamheden hoeven niet op de zuidelijke ringweg te staan. De ringweg valt hier namelijk buiten de veiligheidszone.

Vanaf 28 augustus

Vanaf 28 augustus werken we aan de zuidwand van de bouwkuip. Ook daarvoor hoeft de ringweg niet meer dicht. We werken met twee heistellingen. Het werk voeren we uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties. Het kaartje hieronder bevat de nieuwe planning. Deze is onder voorbehoud, want de voortgang op het ene deel heeft invloed op de start van het andere deel. Wijzigingen in de planning worden via deze website bekend gemaakt.

intrillen damwanden aanpak ring zuid - planning 26 augustus 2019
Planning van de werkzaamheden, versie 26 augustus 2019. Deze planning is onder voorbehoud.

Oktober

Zoals het nu lijkt, gaan we in oktober damwandplanken intrillen bij de Hereweg. Hiervoor moet een deel van de Hereweg worden afgezet. We moeten dan ook op afwijkende tijden werken. Meer informatie hierover volgt.

Eind 2019

Naar verwachting zit eind 2019 het merendeel van de damwandplanken op zijn plek. In het voorjaar van 2020 worden nog damwandplanken ingetrild rond de Esperantokruising en bij het viaduct over het Oude Winschoterdiep.

Titelfoto: Raymond Bos Fotografie.


Lees ook: