canvas-Renovatie Vrijheidsplein okt 2018 (1)

Renovatie viaduct Vrijheidsplein op 18 maart hervat

John15 maart 2019West


Op 18 maart worden de renovatiewerkzaamheden aan het viaduct op het Vrijheidsplein hervat. Vanwege het weer was Combinatie Herepoort afgelopen december tijdelijk gestopt met de werkzaamheden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot halverwege juli. Het verkeer heeft weinig hinder van de werkzaamheden.

We beginnen met het opnieuw inrichten van de bouwplaats onder het viaduct op het Vrijheidsplein. De eigenlijke renovatiewerkzaamheden hervatten we op 1 april. Deze werkzaamheden bestaan uit het reinigen van de al gestraalde en uitgehakte delen, het repareren van onvolkomenheden en het aanbrengen van een coating. Voor de reparaties onder aan het dek maken we gebruik van hoogwerkers.

Hinder

Het weghakken van het beton kan geluidhinder opleveren voor omwonenden, maar we verwachten niet veel meer hinder dan het huidige verkeersgeluid. We voeren de werkzaamheden uit op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Het verkeer op het Vrijheidsplein moet de snelheid minderen van 50 km/uur tot maximaal 30 km/uur. Af en toe moet bouwverkeer het bouwterrein op- of afrijden. Werkzaamheden dicht bij de rijbaan, het voetpad of het fietspad, schermen we voor de veiligheid af met groene doeken.

Renovatie

De renovatie van het Vrijheidspleinviaduct is begonnen in het najaar van 2018. Eerst hebben we graffiti en posters verwijderd, oude betonconservering weggestraald, beton verwijderd en gerepareerd en nieuwe betonconservering aangebracht. Daarna zijn we begonnen met het repareren van het beton. Tot slot brengen we een nieuwe coatinglaag aan die goed kan hechten. Daarmee is het beton weer voor jaren beschermd.


Lees ook: