canvas-IMG_8372

Zuidelijke ringweg dit weekend deels gestremd voor omzetten verkeer naar tijdelijke wegVanavond om 22.00 uur is het zover. Dan wordt de zuidelijke ringweg gestremd vanaf het knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. De andere rijbaan, voor het verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand, is wel open. De stremming is nodig om maandagochtend de tijdelijke weg op de noordbaan in gebruik te kunnen nemen.

Op de noordbaan van de zuidelijke ringweg heeft aannemer Combinatie Herepoort sinds april gewerkt aan de aanleg van een tijdelijke weg. Dit weekend gaat aannemer Combinatie Herepoort de tijdelijke weg asfalteren, markeringen aanbrengen en een barrier en geluidsschermen plaatsen. Als dat gedaan is, gaat een team van onafhankelijke auditoren beoordelen of de weg aan alle eisen op het gebied van veiligheid voldoet. Dat gebeurt zowel bij daglicht als in het donker. Er wordt dan bijvoorbeeld bekeken of de belijning duidelijk is en of alle borden goed zichtbaar zijn. Keuren de auditoren de weg goed, dan rijdt maandagochtend om 6 uur de eerste auto over de tijdelijke weg.

Dit weekend kan het doorgaande verkeer vanaf Hoogezand richting Drachten of Assen via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg om de stad rijden. Voor de bestemmingen in de stad heeft Groningen Bereikbaar omleidingsroutes vastgesteld.

Omleidingskaartje omzetweekend 6 juli 2018 algemeen

Lees ook: