canvas-20180403 Meeuwerderbaan - H.L. Wichersstraat1

Aanleg tijdelijke weg op noordbaan begonnen

John17 april 2018Zuiderplantsoen


Combinatie Herepoort is begonnen met de aanleg van de tijdelijke weg tussen het Julianaplein en het Europaplein. De werkzaamheden gaan ongeveer tot half juli duren.

Dankzij de tijdelijke weg kan het verkeer blijven rijden tijdens de bouw van het verdiepte weggedeelte tussen het Julianaplein en het Europaplein. De tijdelijke weg komt op de noordbaan van de zuidelijke ringweg, met een uitbouw naar het talud (de schuine helling van de weg). Waar geen talud is, wordt de weg verbreed met een tijdelijk viaduct. Op de tijdelijke weg komen in beide richtingen twee versmalde rijstroken. Zodra het verkeer hier rijdt, kan de zuidelijke rijbaan van de ringweg worden afgebroken. Hier wordt het verdiepte weggedeelte gebouwd.

ligging tijdelijke weg VDL (002)
De tijdelijke weg op de noordbaan en op de taluds van de huidige ringweg, tussen het Julianaplein en het Europaplein.

Aanleg tijdelijke weg

Combinatie Herepoort is al bezig met het bouwen van drie tijdelijke viaducten tegen de ringweg aan. Deze komen over de Hereweg, over het spoor (Esperantokruising) en over het Oude Winschoterdiep.

We leggen de tijdelijke weg in fases aan:

1. Eerst brengen we de ‘grondlichamen’ aan. Deze vormen de ondergrond van de weg en bestaan uit (verstevigde) grond.
2. Daarna brengen we de riolering, de wegfundering en het asfalt aan.
3. Vervolgens komen de nieuwe lijnen en markering op de weg en plaatsen we de geluidsschermen en barriers.

Ligging grondlichamen VLD (002) - kopie
In het blauw de plekken waar een grondlichaam wordt aangelegd. In het oranje de drie tijdelijke viaducten.

Hinder

De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. Tijdens de bouw van de tijdelijke weg rijdt er meer bouwverkeer in de omgeving van de ringweg. Vanwege de veiligheid zetten wij verkeersregelaars in. Op bepaalde momenten voeren wij werkzaamheden uit in de nacht. Dit doen we om de veiligheid van de omwonenden, de weggebruikers en onze medewerkers te waarborgen. Direct omwonenden hebben een brief (pdf, 352 kB) ontvangen.

Omleidingsroutes

Tijdens het aanleggen van de tijdelijke weg zijn er verschillende omleidingsroutes. Deze worden vooraf aan de werkzaamheden op de gele borden langs de weg aangeven.


Lees ook: