canvas-zuidelijke ringweg 1

Zuidelijke ringweg maandagochtend vanaf 06:00 uur weer openDe zuidelijke ringweg is maandagochtend vanaf 6.00 uur weer in beide richtingen open. De weg was het weekend afgesloten in de richting Drachten tussen Euvelgunne en het Julianaplein om het asfalt te herstellen.

Vanwege de extreme hitte bezweek donderdag een lange voeg op de tijdelijke weg ter hoogte van het Oude Winschoterdiep. Deze voeg vormt de overgang tussen het asfalt van de noordbaan van de zuidelijke ringweg en de nieuwe tijdelijke baan die daar aan vastgelegd is. Donderdagnacht is de weg hersteld, maar dit bleek vrijdag opnieuw niet bestand tegen de hoge temperaturen.

Combinatie Herepoort heeft het weekend de bezweken voeg verwijderd en heeft ter plekke nieuw asfalt aangebracht. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. Vanavond worden de markeringen aangebracht. Vannacht kan het asfalt afkoelen en rond 6.00 uur kan het verkeer weer over de weg rijden. Combinatie Herepoort zal nauwkeurig monitoren of deze oplossing inderdaad afdoende is.


Lees ook: