canvas-header oprit kempkensberg

Oprit Kempkensberg richting Hoogezand/Delfzijl vanaf 20 juli definitief dicht*** UPDATE: De oprit bij de Kempkensberg blijft voorlopig open. De definitieve afsluiting van de oprit Kempkensberg was gekoppeld aan de zomerstremming die vrijdag 20 juli zou starten. De zomer stremming gaat niet door. ***

Wanneer op 20 juli de zomerstremming van de zuidbaan van de zuidelijke ringweg van Groningen (N7) ingaat, valt ook definitief het doek voor de oprit vanaf Kemkensberg richting Hoogezand/Delfzijl. Deze oprit is tijdens de zomerstremming dicht en gaat daarna niet meer open. Combinatie Herepoort gaat op deze plek werken aan de bouwkuip voor de verdiepte ligging.

plattegrond oprit kempkensberg richting hoogezand en delfzijl
De N7-oprit vanaf Kempkensberg richting Hoogezand/Delfzijl is vanaf 20 juli dicht.

Tijdens de zomerstremming worden damwanden ingetrild die de noordzijde van de bouwkuip voor de verdiepte ligging gaan vormen. Na de zomerstremming gaat het verkeer vanaf het Julianaplein naar het Europaplein rijden over de andere weghelft. Daarna kan de huidige zuidbaan van de ringweg worden afgebroken, inclusief dus de oprit vanaf Kempkensberg. Vervolgens kan de zuidrand van de bouwkuip worden gemaakt.

Overigens is het nog niet zeker of de zomerstremming doorgaat. Aanpak Ring Zuid moet nog een akkoord geven op het uitvoeringsontwerp dat Combinatie Herepoort heeft gemaakt voor de bouw van de verdiepte ligging. Gaat de zomerstremming niet door, dan blijft de oprit voorlopig open.

Als de oprit op 20 juli sluit, kan het verkeer niet meer vanaf de Hereweg direct de zuidelijke ringweg nemen richting het Europaplein. De oprit naar het Julianaplein (richting Drachten) blijft wel beschikbaar. Voor verkeer richting Hoogezand en richting Delfzijl zijn omleidingsroutes ingesteld.

Omleidingskaartje stremming oprit Kempkensberg

Lees ook: